Paikallisuutiset

Myranin kausi päättyi kyyneliin – katso tästä, miten Alavetelissä koettiin naisten liigajoukkueen kesä

Huhtikuussa Töölön stadionilla se alkoi ja pyhäinpäivänä Kippari-halliin se päättyi. IK Myranin visiitti naisten jalkapalloliigaan jäi tällä erää kauden mittaiseksi.

Kauden päätös meni tunteisiin.
Kauden päätös meni tunteisiin. Kuva: Clas-Olav Slotte

Tuleva mestari HJK toivotti kyläseuran tervetulleeksi liigaan tylyillä 6–1-numeroilla 13. huhtikuuta. Amanda Kass vastasi seurahistorian ensimmäisestä liigamaalista.

Ensimmäisen voittonsa Myran otti pari viikkoa myöhemmin, kun KuPS kaatui Sofia Matikaisen maaleilla Kippari-hallissa 2–1. Olosuhteiden vuoksi Myrankin joutui antamaan alkukaudesta tasoitusta pelaamalla vieraspainotteisesti ja kaksi kotipeliään Kokkolassa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tutulle Alavetelin urheilukentälle Myran pääsi 18. toukokuuta. Peräti 709 katsojaa tuli katsomaan, kun Åland United haki pisteet maalein 0–4.

– Ei. Osasin odottaa, vastasi valmentaja Magnus Slotte kysymykseen yllättikö yleisömäärä.

Ensimmäinen liigapeli Alavetelissä. Chelsy Swackhamer (vas.) ja Sofia Matikainen ehtivät palloon ennen Ålandin Sara Nordinia.
Ensimmäinen liigapeli Alavetelissä. Chelsy Swackhamer (vas.) ja Sofia Matikainen ehtivät palloon ennen Ålandin Sara Nordinia. Kuva: Markku Jokela

Yleisömäärä kertoo vahvaa kieltä siitä, kuinka kova juttu naisten liigajoukkue Alavetelille oli ja on.

Myranin kauden katsojakeskiarvo oli 524, joka on vakuuttava lukema noin tuhannen asukkaan kylälle. Lukema oli liigan korkein – mestari HJK keräsi Helsingistä toiseksi eniten eli 431 katsojaa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Tungos ja tunnelma Alavetelissä oli suurimmillaan 6. heinäkuuta, kun Myranin ja HJK:n peliä seurasi peräti 1 549 katsojaa.

Yleisö tuki, tunnelmaa riitti, mutta kentällä oli vaikeampaa. Runkosarjassa Myran jäi viimeiseksi ja edessä oli alaloppusarja.

Amanda Kassin tyylinäyte ottelussa JyPKiä vastaan.
Amanda Kassin tyylinäyte ottelussa JyPKiä vastaan. Kuva: Clas-Olav Slotte

Syksyllä Myran kiikkui pitkään suoran putoajan paikalla. Alaloppusarjan viimeisellä kierroksella putoaminen oli minuuttien päässä. Sofia Matikainen puski 87. minuutilla voittomaalin ONS:n verkkoon.

Viime hetkellä tullut 2–1-voitto nosti Myranin karsijan paikalle. Edessä olivat karsinnat Ykkösen kakkosen PK-35:n kanssa.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Dramatiikkaa ei tästäkään otteluparista puuttunut. Ensimmäinen osaottelu Helsingissä päättyi tasan 1–1. Pyhäinpäivänä Kippari-hallissa Jessica Ayersin maali näytti jo tuovan liigapaikan, mutta toisin kävi. PK-35:n Mette Barck tasoitti lisäajalla. Edessä oli jatkoaika ja rankkarikisa, jossa PK-35 pudotti Myranin liigasta.

Kausi päättyi kyyneliin.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä