sunnuntai 5.7.2020 | 16:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Palvelukatko sunnuntaina Nordean palveluissa, alkaa ensi yönä kello 4 ja päättyy kello 15 – Katkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä

Joni Mäki-Petäjä
La 16.11.2019 klo 07:48 | päivitetty la 07:48

Nordeassa varaudutaan palvelukatkoon sunnuntaina. Palvelukatko vaikuttaa lähes kaikkiin Nordean pankkipalveluihin Suomessa 17. marraskuuta. Palvelukatko alkaa aamuyöllä kello 4. Maksukorttien osalta palvelukatkon arvioidaan päättyvän viimeistään kello 10.30 ja muiden palveluiden osalta kello 15.

Palvelukatkon aikana Nordean korteilla ei voi nostaa käteistä, eikä Nordean pankkitunnuksia voi käyttää sähköiseen tunnistautumiseen. Verkko- ja mobiilipankit ovat pois käytöstä katkon ajan. Korttimaksaminen onnistuu rajoitetusti esimerkiksi kaupoissa ja kylmäasemilla, mutta siinä voi esiintyä hitautta eikä maksaminen välttämättä onnistu.

Nordean 24/7 puhelinpalvelu on avoinna, mutta sieltä saa vain yleisneuvontaa.

Palvelukatkon syy on Nordean tietojärjestelmille tehtävä harjoitus poikkeustilanteisiin varautumiseksi. Tietojärjestelmien säännöllinen testaus poikkeustilanteiden varalta on välttämätöntä sekä pankin että koko yhteiskunnan tietoteknisen toimintavarmuuden varmistamiseksi ja kehittämiseksi. Kaikkia teknisiä huoltotöitä ei voida valitettavasti tehdä ilman vaikutuksia asiakkaisiin, Nordealta tiedotetaan.

Palvelukatko pyritään pitämään mahdollisimman lyhyenä, ja palvelut palautuvat asiakkaiden käytettäviksi sitä mukaa, kun katkon aikana tehtävät työt etenevät.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »