keskiviikko 12.8.2020 | 09:53
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tänään muistetaan itsemurhan tehneitä kynttilöin – Kynttilätapahtumia Kokkolassa, Ylivieskassa ja Haapajärvellä

Joni Mäki-Petäjä
Su 17.11.2019 klo 13:18

Tänään sunnuntaina 17. marraskuuta kynttilät syttyvät ympäri Suomea itsemurhan tehneiden muistolle. Kynttilätapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja pyritään tuomaan lohtua läheisensä menettäneille.

Suomessa itsemurhan kautta kuoli 824 ihmistä vuonna 2017. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi päivässä. Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä.

Kynttilätapahtuma järjestetään kymmenissä Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksissä eri puolella Suomea, muun muassa Haapajärvellä, Kokkolassa ja Ylivieskassa.

Tapahtumissa sytytetään kynttilät itsemurhaan kuolleiden muistolle ja hiljennytään yhteisen surun ääreen.

Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1992. Itsemurhan tehneiden muistopäivä aloittaa Mielenterveysviikon, jota vietetään tänä vuonna 17.- 24. marraskuuta.

Mielenterveysviikko on maamme laajin valtakunnallinen mielenterveysaiheinen teemaviikko, ja sitä vietetään aina marraskuussa.

Viikko nostaa esiin ajankohtaisia mielenterveyteen liittyviä teemoja, tuo esille epäkohtia, tekee parannusehdotuksia ja vaikuttaa asenteisiin. Mielenterveysviikkoa on vietetty jo vuodesta 1974 marraskuussa, ja sitä koordinoi Mielenterveyden keskusliitto.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »