lauantai 28.1.2023 | 02:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskussairaalan 50-vuotisjuhlissa Lauri Tähkän keikalle pääsi vain 1 500 ensimmäistä ilmoittautujaa – Soiten talousjohtaja antoi aikaisemmin ymmärtää, että kaikki 4 000 työntekijää olisivat päässeet juhlakonserttiin

Arja Kangas
Su 24.11.2019 klo 12:53 | päivitetty su 18:53

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten järjestämässä keskussairaalan 50-vuotisjuhlissa esiintyneen Lauri Tähkän juhlakonsertin menot ovat puhuttaneet Keskipohjanmaan alueella viikonloppuna. Tähkän juhlakonsertti herätti laajalti ihmetystä, kun yhtä aikaa kuntayhtymä painii talouskurimuksen keskellä.

Keskipohjanmaa sai sunnuntaina käsiinsä Soiten sisäisen viestin, jonka mukaan juhlakonserttiin pääsi mukaan vain 1 500 ensimmäistä nopeimmin ilmoittautunutta juhlavierasta.

Aikaisemmin Soiten vt. talousjohtaja Tommi Koskinen antoi lehtihaastattelussaan ymmärtää, että juhlakonsertti järjestettiin kaikille Soiten noin 4 000 työntekijälle.

Koskinen arvioi tällä viikolla Kokkola-lehdelle, ettei keikan hinta ollut keikkaa sovittaessa niin suuri kuin se on nykyisellään.

– En sanoisi, että niin kallis kuin nykyisillä Vain elämää -jälkeisillä hinnoilla. Keikkataksa oli pienempi silloin, kun keikka on sovittu. Ja kun ajatellaan, että yleisönä oli Soiten noin 4 000 työntekijää, ei taideta yli kymppiin päästä per henkilö, Koskinen sanoi lehden haastattelussa.

Tuoreemmilla luvuilla laskettuna Tähkän keikka maksoi yli 23 euroa, kun juhlavieraita konsertissa oli 1 500.

Lisäksi samassa jutussa Koskinen sanoi, että esitys katettiin osittain Soiten kahvion tuotoilla, joista muodostuu työntekijöiden opinto- ja virkistysrahasto.

– Eli osan esityksestä maksoivat työntekijät itse, Koskinen kertoi.

Keskipohjanmaa ei ole tavoittanut Tommi Koskista kommentoimaan asiaa.

Näin Keskipohjanmaan päätoimittaja Tiina Ojutkangas kirjoittaa siitä, miksi Keskipohjanmaa uutisoi aiheesta

Lauri Tähkä tähditti keskussairaalan juhlaa, keikkapalkkio herättänyt kysymyksiä – Soiten toimitusjohtaja Minna Korkiakoski-Västin mukaan Tähkän 35 000 euron palkkiota ei maksettu verovaroin

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »