lauantai 11.7.2020 | 14:01
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Hybridiareena-hanke eteni Kokkolan kaupunginhallituksessa – Valtuustolle esitetään periaatteellista sitoutumista tilojen käyttökuluihin

Pia Räihälä
Ma 25.11.2019 klo 22:05 | päivitetty ma 22:31

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkola

Kokkolan kaupunginhallitus esittää 9.12. kokoontuvalle valtuustolle, että kaupunki sitoutuu periaatteellisella tasolla hybridiareenan käyttöön noin 1,2 miljoonan euron vuosittaisella kustannustasolla. Käytännössä kaupunki ostaa areenalta tunteja omaan toimintaansa, kuten koululiikuntaan.

Valtuustolle esitetään myös, että jääurheilun kehittäminen liitetään osaksi kokonaisuutta ja että kaupunki sitoutuu periaatteellisella tasolla noin 300 000 euron lisäkustannuksiin jäähallien käytöstä. Jääurheilua on tarkoitus kehittää rakentamalla uusi kahdella kaukalolla varustettu harjoitusjäähalli ja tekemällä nykyiseen jäähalliin sen tarvitsemat korjaukset.

Jos hanke toteutuu, käyttömenot tarkastetaan vuosittain talousarviokäsittelyn yhteydessä.

Raimo Hentelä (sd.) esitti kaupunginhallituksen kokouksessa, että asia palautetaan uudelleen valmisteluun siten, että hybridiareenasta toteutetaan aluksi vain halliosa. Esityksen mukaan jalkapallostadion olisi mahdollisesti toteutettu myöhemmin ja Keskuskenttä olisi kunnostettu liigakelpoiseksi. Sirpa Orjala (sd.) kannatti Hentelän esitystä, mutta asian käsittelyä päätettiin jatkaa äänin 9–2.

Käsittelyn aikana ei tehty vastaesityksiä, joten kaupunginhallitus hyväksyi päätösesityksen.

Kaupungin periaatteellinen kannanotto käyttömenoihin sitoutumisesta on tarpeen, jotta hankkeen toiminnallinen kannattavuus voidaan varmistaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi (kesk.) toteaa, että hybridiareenasta käytiin pitkä ja hyvä keskustelu. Hän pitää hyvänä sitä, että päätöksenteko etenee askel kerrallaan valmistelun kanssa samaa tahtia.

– Tässä on nyt kyse siitä, olemmeko valmiita käyttömenojen kasvuun. Jos emme olisi, suunnittelu kannattaisi lopettaa tähän. Mutta hanke nähdään hyvänä ja kannatettavana, ja nyt mennään eteenpäin.

Seuraavaksi on Herlevin mukaan hyvä aloittaa keskustelu siitä, millä mallilla areena toteutetaan. Kaupungin taseeseenko, vai esimerkiksi allianssimallilla?

– Kustannuksista tulee vielä tietoutta roppakaupalla, hän vakuuttaa.

Lopullisen investointipäätöksen kaupunginvaltuusto tekee helmikuussa 2020.

Suunnitelmien mukaan hybridiareenassa olisivat 3 000–5 000 katsojan jalkapallostadion ja noin 10 000 neliömetrin sisäliikuntahalli. Sen hinnaksi on arvioitu 30–35 miljoonaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »