lauantai 11.7.2020 | 14:08
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

KTP:n paidassa komeita maaleja laukonut Aleksi Pahkasalo mielii uutena pelaajana KPV:n kymppipaikalle

Seppo Luokkala
Ti 26.11.2019 klo 15:33 | päivitetty ti 15:38

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Mies "parhaassa" peli-iässä, Aleksi Pahkasalo, on Kokkolan Pallo-Veikkojen uusin mies jalkapallon Ykkösen joukkueessa. Pahkasalo (27) pelasi kaksi edellistä kautta KTP:ssä ja oli tehokas. Kesällä 2018 syntyi 11 maalia ja 7 syöttöä. Tahti parani viime kaudella lukemiin 13+9.

– Kymppipaikka on minulle mieluisin pelipaikka. Olen luova pelaaja ja tykkään rakentaa maalitilanteita pienistä paikoista, kun joukkuekaverit ovat sopivasti vierellä, täydet 54 ottelua kahden vuoden aikana pelannut Pahkasalo sanoo.

Muun muassa vapaapotkuista hienoja osumia laukonut Pahkasalo on tullut lajiin harvinaisempaa polkua.

– Isäni työskentelee ulkoministeriössä ja olemme matkanneet ympäri maailmaa. Jalkapallon aloitin Puolassa. Unkarissa asuimme kuusi vuotta. Siellä seurana oli Ujpest, kun olin 12–18-vuotias.

HJK:n organisaatiossa piipahdettuaan Pahkasalo lähti neljäksi vuodeksi USA:n yliopistosarjoihin. Kakkosen vantaalainen FC Legirus oli seuraava seura Suomessa. Siitä mies siirtyi Kotkaan.

– Takana on paljon kokemuksia, joista en vaihtaisi mitään pois. Nyt odotan innolla, että pääsen pelaamaan KPV:n väreissä, sanoo 1+1-vuotisen sopimuksen tehnyt Pahkasalo.

KPV:llä on nyt koossa 14 pelaajan ryhmä. Uusia miehiä katsastetaan ensi viikolla, kun kolmen viikon pituinen harjoitusjakso käynnistyy.

– Paikalle on kutsuttu mielenkiintoisia pelaajia. Uotinen ja Moilanen ovat tehneet taustalla hyvää työtä ja olemme sarjatason huomioiden hyvässä tilanteessa joukkueen rakentamisessa, toteaa valmentaja Niko Kalliokoski.

Kalliokoski, kuten koko KPV, on iloinen tuoreesta kenttäuutisesta.

– Keskuskentän parantaminen on hieno asia. Jokapäiväinen työ saadaan siirrettyä sinne Santahaasta. Kotikentän merkitys vain kasvaa, kun koko kausi voidaan olla yhdellä ja samalla kentällä.

Tulevan kauden ensimmäiset pelit pelataan jo tammikuussa. Suomen cupin ohjelma miellyttää Kalliokoskea.

– Hyvä, kun ei tarvitse lähteä helmikuun pakkasilla Kajaanin halliin, Niko naureskelee.

KPV:llä on tällä hetkellä 14 sopimuspelaajaa. Aleksi Pahkasalon lisäksi mukana ovat uusina Ulrich Meleke, Miika Töyräs, Elias Ahde, Aleksi Tarvonen ja Tommi Saarinen. Viime kauden joukkueesta jatkavat ainakin: Harri Heiermann, Sebastian Mannström, Simo Roiha, Santeri Mäkinen, Noa Lehtonen, Juri Kinnunen, Honar Abdi ja Adam Vidjeskog.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »