tiistai 14.7.2020 | 13:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Tiikereiden peruspeli riitti pitämään syöttövirheiden sumaan valahtaneen Hurmoksen piilossa

Seppo Luokkala
Ti 26.11.2019 klo 21:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Eipä heti muistu mieleen kolmen erän lentopallo-ottelua, jossa joukkue lahjoittaa vastustajalle 17 pistettä syöttövirheillä. Sen voimasyöttöön perustava Karelian Hurmos teki tiistaina Kokkolan Hollihaassa.

Kotijoukkue Tiikerit nappasi toisen puhtaan voiton peräkkäin. Kolmatta se hakee ensi lauantaina, kun Perungan Pojat tulee vieraaksi. Tiistain pelissä ei kissapetojen tarvinnut aivan parastaan esittää. Hurmos pysyi piilossa omilla virheillään. Peli päättyi lukemin 3–0 (28–26, 25–20, 25–20).

– Meidän syöttö oli todella huono. Ei tuollaista virhemäärää voi otteluun tulla, äimisteli Hurmoksen latvialaisvalmentaja Aigars Birzulis.

Vieraiden luotsi onnitteli useampaan kertaan kokkolalaiskollega Mikko Keskisipilää. – Tiikerit näyttää pelaavan ottelu ottelulta yhä paremmin meitä vastaan, Birzulis huomautti.

Tiikereiden onnistunut ilta perustui varmaan vastaanottoon. Vaikka Hurmos yritti säikytellä pommeillaan, ei kolmikko Jiri Hänninen, Teemu Lahti, Niklas Breilin pehmennyt. Pallot nousivat kiitettävästi peliä pyörittäneelle Anton Välimaalle.

Hurmos johti ensimmäistä erää lukemin 8–4, kunnes Tiikerit tuli keskimies Rami Rekomaan johdolla tasoihin. Vierailija puolestaan pystyi nousemaan vielä numeroista 21–17 tasatilanteeseen ja ratkaisu kaivettiin jatkoilla Antti Leppälän ja peräti kahdeksan pinnaa erään tehneen Rekomaan iskiessä keskeltä.

– Harvoin tuommoista pistemäärää saa yhteen erään. Etta-pelissä taisi tulla neljä pinnaa koko otteluun. Syöttö, torjunta ja puolustus ovat menneet eteenpäin ja tulosta tulee, kommentoi Rekomaa.

Toista erää pelattiin tovi tasaisesti. Jiri Hännisen ja Oskari Keskisen hyökkäystehot käänsivät erän ajoissa isännille. Kolmas erä lähti heti alusta sujumaan Tiikereiden nuottien mukaisesti. Välimaan pitkä syöttövuoro karisti Hurmoksen viiden pinnan päähän, eikä ero siitä juuti kaventunut.

– Perussuorituksella tuli tämä voitto. Hurmos auttoi meitä nyt aika paljon. Peli oli meiltä huonompi kuin paria päivää aiemmin Oulussa, mutta hyvä että peruspeli riittää tällaiseen tulokseen, Tiikereiden valmentaja Keskisipilä tuumi.

Tiikerit oli kaikessa Hurmosta parempi. Suurin ero oli kuitenkin syötön varmuudessa ja vaikeudessa. Kotijoukkueen kuusi ässää jakautuivat viidelle eri pelaajalle.

Hänninen (14/+8) keräsi eniten pisteitä. Rekomaa (11/+8) ja Keskinen (11/+7) pääsivät myös teksti-tv:seen. Tosin pistemäärät olivat siellä erilaiset kuin pelin alustavassa tilastossa. Hurmoksen vahva mies Mikko Räsänen takoi pisteitä, mutta pääsi vaivoin nollatehoihin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »