lauantai 11.7.2020 | 14:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Aika vaatimaton suomalaismenestys Kuusamon maailmancupin avanneessa sprinttihiihdossa – Joni Mäki lykki ainoana välieriin

Seppo Luokkala
Pe 29.11.2019 klo 15:56

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Pohti Ski Teamin vaasalaishiihtäjä Joni Mäki oli ainoa suomalainen, joka pääsi Rukan maailmancupin avanneissa sprinttihiihdoissa välieriin. Mäki jäi erässään viimeiseksi ja tie nousi pystyyn. Miesten kisan voitti erittäin odotetusti norjalainen kiritykki Johannes Hosflöt Kläbo.

Mäki hiihti aika-ajossa sijalle kuusi ja selvitti vaivatta ensimmäisen pudotuserän. Kakkosvaihe oli sen sijaan liikaa saman seuran kokkolalaiselle Juuso Haaralalle. Hän oli aika-ajon 17:s, mutta joutui pudotuserässä tyytymään häntäpään sijoitukseen. Maailmancupin pisteille Haarala toki suorituksellaan ylsi.

Norja jylläsi jälleen myös naisten sprintissä. Maiken Caspersen Falla karisti uhkaajat loitommaksi Rukan vaativassa loppunousussa. USA:n Sadie Maubet Bjornsen nappasi kakkospaikan ennen ruotsalaisyllättäjä Jonna Sundlingia.

Suomalaisten puhti ei riittänyt välieräpaikoille. Neljä sinivalkoista hiihtäjää pääsi pistesijoille 19:nneksi tulleen Krista Pärmäkosken johdolla. Haapajärven Tiia Olkkonen ei onnistunut aamun aika-ajossa. Kahdeksan sekuntia erotti Olkkosen jatkopaikasta ja sijoitus oli kauden avauksessa 66:s.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »