lauantai 11.7.2020 | 13:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Iivo Niskanen voitti, Krista Pärmäkoski toinen – suomalaisilla hieno päivä Rukan maailmancupissa

Juha Savela
La 30.11.2019 klo 13:58

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Lauantai oli hieno päivä suomalaisille maastohiihtäjille, kun maailmancup jatkui Kuusamon Rukalla perinteisen tyylin henkilökohtaisilla matkoilla.

Iivo Niskanen tuuletti voittajana miesten 15 kilometrin kisassa. Norjan Johannes Hösflot Kläbo jäi suomalaisesta noin 13 sekuntia. Norjan Emil Iversen sijoittui kolmanneksi 14,9 sekuntia Niskasesta jääneenä.

Voitto oli Iivo Niskaselle uran neljäs maailmancupissa. Kolme voitoista on tullut juuri Rukalla.

– Tänään ei ollut paras päiväni, mutta sukset toimivat hienosti. Toisen kierroksen alun otin ehkä liian lujaa, enkä jaksanut samaa vauhtia loppuun asti. Oli kuitenkin hieno tunnelma hiihtää stadionilla, kun kotiyleisö kannusti, Niskanen kertoi suorituksestaan FIS:n kenttähaastattelussa.

Suomalaismiehistä Perttu Hyvärinen (17:s), Lari Lehtonen (19:s) ja Juho Mikkonen (26:s) saivat myös cupin pisteitä. Keskipohjalaisseurojen hiihtäjistä Pohti Ski Teamin Joni Mäki oli 41:s ja Juuso Haarala 54:s.

Aiemmin päivällä naisten kympillä Krista Pärmäkoski sijoittui toiseksi Norjan Therese Johaugin jälkeen. Pärmäkoski starttasi väliaikalähtökilpailuun puoli minuuttia ennen ennakkosuosikki Johaugia, pysyi toisella kierroksella hänet ohittaneen norjalaisen vauhdissa ja tuli maaliin samaan aikaan Johaugin kanssa. Kolmanneksi sijoittunut Venäjän Natalia Nerpjajeva hävisi Pärmäkoskelle 14,3 sekuntia.

– Lähtöpaikka oli aika kuumottava, kun Therese lähti puoli minuuttia perään. Hän ei kuitenkaan ottanut ensimmäisellä kierroksella kiinni ja olin onnellinen, ettei hän saanut edes (toisen kierroksen) ensimmäisessä pitkässä nousussa kiinni, Pärmäkoski kertoi STT:n haastattelussa.

Naisten kisassa suomalaisista pisteille hiihtivät Kerttu Niskanen (10:s) ja Johanna Matintalo (25:s). Reisjärvinen Anni Alakoski oli 69:s, Minkenin Andrea Julin 74:s ja Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen 77:s.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »