lauantai 11.7.2020 | 14:47
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Piste liikeni Mestiksessä Hermekselle, kun jatkoaika päättyi Iisalmessakin vastustajan tuuletuksiin

Aku Laatikainen
La 30.11.2019 klo 20:45

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

IISALMI

Kova taistelu ja kahden maalin johtoasema eivät riittäneet voittoon Iisalmessa. Kitkerät jatkoaika- ja voittolaukaustappiot alkavat tulla Kokkolan Hermekselle turhankin tutuiksi.

Lauantaina tuli jälleen yksi lisää, kun Hermes kävi Iisalmen Peli-Karhujen vieraana. Kokkolalaiset johtivat kahden erän jälkeen kahdella maalilla, mutta joutuivat lopulta taipumaan IPK:lle jatkoajalla maalein 4–3 (1–1, 0–2, 2–0, 1–0). Tappio oli Hermekselle neljäs peräkkäinen.

– Tavallaan olen tyytyväinen. Hyvä taistelu ja tiukka peli kärkiporukkaa vastaan, mutta kovaa hintaahan me tällä hetkellä maksetaan pienistä virheistä, harmitteli Hermeksen päävalmentaja Janne Tuunanen.

Hän oli tyytyväinen ottelun alkuun, mihin Hermes tuli pirteänä ja viikon verran huilanneella IPK:lla oli puolestaan selviä käynnistysvaikeuksia.

Hermes myös hyödynsi hyvän vaiheensa, kun Miika Tiihonen viimeisteli ylivoimahyökkäyksestä 0-1:een.

IPK tasoitti, kun Juuso Nevalainen onnistui b-pisteiden välistä. Maalin jälkeen isännät pääsivät pitkäksi aikaa niskan päälle, mihin vaikuttivat osaltaan Hermeksen lukuisat jäähyt.

– Pystyttiin kuitenkin aika hyvin pitämään IPK poissa paikoilta, vaikka ahtaalla oltiin, Tuunanen kiitteli uhrautuvaa puolustusta.

Hermes malttoi olla kärsivällinen ja odottaa omia tilaisuuksiaan, ja lopulta niitäkin alkoi tulla. Ensin Jesper Ahlgren ja Miika Tiihonen pääsivät läpiajoihin, mutta nämä poimi vielä IPK:n maalivahti Henri Kiviaho.

Johto-osuman Hermes sai, kun Sebastian Mobergin pitkä avaus tavoitti Eetu Paasovaaran, joka vippasi kiekon rystyltä sisään.

Seuraavaksi Hermes kesti jälleen yhden alivoiman, kunnes Mobergin pitkä syöttö kylvi jälleen tuhoa ja Miika Tiihonen sivalsi illan toisellaan Hermeksen 1-3 -johtoon.

– Oltiin kyllä varsin teräviä omissa paikoissamme, joskin kyllähän ne läpiajot jäivät harmittamaan, Tuunanen sanoi.

Ottelun kolmas erä oli Mestis-viihdettä vauhdikkaimmillaan. Ensin Lauri Huhdanpää teki kavennuksen rangaistuslaukauksesta, minkä jälkeen Hermes koki melkoista epäonnea.

Peräti 37 kertaa torjunut Vilho Heikkinen meni katkaisemaan rännikiekkoa maalin taakse, mutta peliväline kimposikin ”kenttämestarin erikoisena” maalin eteen, josta Julius Rantaeskolalla oli helppo työ lyödä tyhjään maaliin.

Tasoituksen jälkeen peli aaltoili voimakkaasti, kunnes jatkoajalla Saku Kinnunen ohitti Heikkisen maalin edestä.

– Se lämmittää mieltä, että päästiin vielä takaisin peliin kiinni. Harmi tosin, että taistelu riitti tänäänkin vain pisteeseen. Mutta eipä näistä auta kuin opiksi ottaa, Tuunanen tuumi.

Hermeksen pelit jatkuvat ensi keskiviikkona kotiottelulla SaPKoa vastaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »