lauantai 11.7.2020 | 13:44
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Norjalaisrintaman murtanut Iivo Niskanen kolmas Rukan takaa-ajossa

Juha Savela
Su 1.12.2019 klo 13:10 | päivitetty su 13:18

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Iivo Niskanen vastasi parhaasta suomalaissijoituksesta sunnuntainakin, kun maastohiihdon maailmancupin avausviikonloppu vietiin päätökseen Kuusamon Rukalla. Niskanen kamppaili vahvaa norjalaisrintamaa vastaan 15 kilometrin takaa-ajossa, mutta joutui lopussa taipumaan Johannes Hösflot Kläbolle ja Emil Iversenille.

Kolmantena matkaan lähtenyt Niskanen nousi kisan kärkeen 10 kilometrin kohdalla. Iversen ja Klbo hiihtivät sen jälkeen suomalaisen peesissä ja karkasivat hiihtostadionin nousssa Niskaselta, joka tuli maaliin 11,1 sekuntia Kläbon perässä.

– Hyvä matsi, kaikki oli pelissä. Ainoa mahdollisuuteni oli vetää tasaisen kovaa. Viimeisellä kierroksella yritin vielä rytminvaihdosta, mutta se ei tehonnut, norjalaiskaksikon kirivahvuuden tunnustanut Iivo Niskanen kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Muista suomalaisista Perttu Hyvärinen sijoittui 13:nneksi. Maailmancupin pisteille eli 30 parhaan joukkoon suomalaisista hiihti myös Lari Lehtonen (23:s). Pyhäjärven Pohti Ski Teamin hiihtäjistä Joni Mäki oli 38:s ja Juuso Haarala 70:s.

Krista Pärmäkoski puolestaan sijoittui kuudenneksi naisten minikiertueella. Pärmäkoski lähti kiertueen päätöskisaan, 10 kilometrin takaa-ajohiihtoon kolmantena, mutta joutui päästämään Norjan Heidi Wengin ja Astrid Uhrenholdt Jacobsenin sekä Yhdysvaltain Jessica Digginsin ohitseen.

– Takaa ohi tulleet tytöt hiihtivät tosi kovaa. Heillä oli loikka kohdillaan, enkä pystynyt vastaamaan, Pärmäkoski kertoi Ylen tv-haastattelussa ja mainitsi, että pakkaskisassa peukalokin jäätyi.

Pärmäkoski oli päivän osuusajoissa 15:nneksi paras.

Norja vei kiertueella kolmoisvoiton. Kolmen kilpailun rupeaman ykkössijaa juhli Norjan Therese Johaug, joka tuli takaa-ajosta maaliin yli minuutin ennen muita.

Muista suomalaista vain 12:nneksi sijoittunut Kerttu Niskanen ylsi maailmancupin pisteille. Keskipohjalaishiihtäjistä Haapajärven Kiilojen Tiia Olkkonen oli kisan 71:s. Minkenin Andrea Julin ja reisjärvinen Anni Alakoski eivät startanneet sunnuntain takaa-ajoon.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »