lauantai 11.7.2020 | 14:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Haapajärven Tero Seppälä avasi pistetilinsä ampumahiihdon maailmancupin pikamatkalla – Mari Ederille sunnuntain paras suomalaissijoitus: 23:s

Juha Savela
Su 1.12.2019 klo 14:56 | päivitetty su 17:50

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Vaikeaa oli ampumapaikalla Haapajärven Kiilojen Tero Seppälällä myös sunnuntaina, kun ampumahiihdon maailmancup käynnistyi henkilökohtaisilla matkoilla Ruotsin Östersundissa. Seppälä ampui miesten 10 kilometrin pikamatkalla yhteensä kolme ohilaukausta: kaksi makuulta ja yhden pystystä.

Ladulla suksi kulki sen verran ripeästi, että Seppälä nousi viimeisellä hiihtolenkillä 51:nneltä sijalta 38:nneksi avaten pistetilinsä tämän kauden cupissa. Pisteille yltää 40 parasta.

– Sitä on haettu, että pystyisi tänä talvena vähän huonompanakin päivänä pisteille. Nyt kolme sakkoa ja pisteillä kuitenkin pysyi, että siinä mielessä on menty eteenpäin, Seppälä sanoi STT:n haastattelussa.

Kisaa hallitsivat norjalaiset Bön veljekset, joista Johannes Thinges Bö vei voiton 19 sekunnin erolla Tarjei Böhön. Molemmat ampuivat yhden ohilaukauksen. Nollat ampunut Venäjän Matvei Elisejev oli kolmas vajaan sekunnin kakkossijasta jääneenä.

Seppälän ero kärkeen oli 1.53,9 minuuttia. Muista suomalaisista Olli Hiidensalo oli 78:s ja Jaakko Ranta 105:s. Molemmat kiersivät neljä sakkokierrosta.

Kärfki karkasi kauas suomalaisilta myös naisten pikamatkalla. Mari Eder selvitti kisan yhdellä sakkokierroksella, mutta sijoitus oli vasta 23:s runsaan minuutin voittaja Italian Dorothea Wiereristä jääneenä. Myös Wierer ampui yhden ohilaukauksen. Norjan Marte Olsbu Roiseland ja Tshekin Marketa Davidova veivät muut palkintosijat.

Neljä sakkokierrosta kiertänyt Kaisa Mäkäräinen jäi pisteittä sijoituttuaan 53:nneksi. Suvi Minkkinen oli 88:s ja Venla Lehtonen 98:s.

Maailmancup jatkuu Östersundissa keskiviikkona, jolloin miehet hiihtävät normaalimatkan 20 kilometrin kisan. Naisten 15 kilometriä on vuorossa torstaina.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »