keskiviikko 27.1.2021 | 06:19
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ranskalaisten näytös Östersundin normaalimatkalla – Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä komeasti pisteille ja lähelle uran parasta sijoitusta

Jarno Herranen
Ke 4.12.2019 klo 19:03

Ampumahiihdon maailmancup jatkui Ruotsin Östersundissa miesten normaalimatkan kilpailulla. Viikonloppuna pikakilpailusta kolme maailmancupin pistettä tienannut Haapajärven Kiilojen Tero Seppälä onnistui komeasti ollen lähellä uransa parasta maailmancupin sijoitusta. Seppälä oli 26:s ja eroa kärkeen kertyi neljä minuuttia ja 40 sekuntia.

Toistaiseksi Seppälän uran paras sijoitus henkilökohtaisissa kisoissa nähtiin Pyeongchangin olympialaisissa Seppälän oltua pikakisassa 20:s.

Östersundissa Seppälä aloitti ladulla vauhdikkaasti ja oli ensimmäisissä väliaikapisteissä 14:ntenä. Sijoitus kuitenkin putosi roimasti ensimmäisessä ammunnassa. Kun kaksi laukausta sujahti makuulta ohi, tiesi se Seppälälle kahta sakkominuuttia.

Seppälä sai kasattua ajatukset seuraavan hiihtolenkin aikana. Monesti Seppälä on tuskaillut pystyammunnan kanssa, mutta tällä kertaa Seppälä ampui hyvään tahtiin kaikki taulut alas. Sama tahti jatkui jälkimmäisellä makuupaikalla, kun Seppälä nakutti nopeasti viisi osumaa.

Viimeisellä ampumapaikalla Seppälä sai neljä taulua alas, joten loppusaldoksi tuli kolme sakkominuuttia. Mikäli Seppälä olisi selvinnyt kisasta kahdella sakkominuutilla, hän olisi noussut tulosluettelossa sijalle 15.

– Huono alku, mutta sen jälkeen kokosin itseni ja kolme viimeistä paikkaa oli hyvää tekemistä. Viimeisestä tuli yksi virhe, mutta sekin oli ihan hyvä ammunta, Seppälä kertasi ampumasuorituksiaan Ylen haastattelussa.

Ladulla Seppälä piti hyvää vauhtia, mutta helppoa eteneminen ei lämpimän kelin pehmentämällä baanalla ollut.

– Suksi oli kyllä niin hyvä kuin osasin odottaa, mutta varsinkin laskut meni tosi vaarallisiksi. Minunkin edestä veti miehiä metsään. Meni aivan sohjossa rämpimiseksi, Seppälä totesi.

Vaikka Seppälä oli lähellä uran parasta suoritusta, ei hän antanut itselleen kovin korkeaa kouluarvosanaa.

– En anna arvosanaksi kuin 7,5, koska tavoitteet ovat korkeammalla. Hyvä tästä on jatkaa, sillä suunta on ylöspäin.

Kisasta tuli ranskalaisten näytös. Voittoa pääsi juhlimaan lähes vuoden tauon jälkeen ykköspaikalle palannut Martin Fourcade, joka ampui kolme ensimmäistä paikkaa puhtaasti. Vaikka viimeisellä pystypaikalla yksi kuti lipsahti ohi, riitti Fourcaden hiihtovauhti ykköstilaan.

Kakkospaikan valtasi maanmies Simon Desthieux, joka ampui Fourcaden tapaan yhden laukauksen ohi. Maalissa kaksikon välillä oli eroa 12,7 sekuntia. Ranskalaisten juhlat täydensivät kolmanneksi sijoittunut Quintin Fillon Maillet ja neljänneksi tullut Emilien Jacquelin.

Muista suomalaisista Olli Hiidensalo oli 71:s ja Jaakko Ranta 90:s.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »