keskiviikko 20.1.2021 | 06:29
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

IK Myranissa kääritään hihat – Joukkue saatava kasaan ensi viikon sunnuntaihin mennessä

Seppo Luokkala
La 11.1.2020 klo 14:42

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

ALAVETELI

Pari kuukautta on vierähtänyt siitä, kun tuli pettymys ja itku. Alaveteliläisjoukkue putosi naisten liigasta harvinaisen ikävällä tavalla. PK-35 ratkaisi oman nousunsa rankkarikisassa ja Myran lähti ottamaan vauhtia Ykkösestä.

IK Myranissa on posket kuivattu ja nenä niistetty. Nyt suunnataan kohti uutta entistä loistokkaampaa tulevaisuutta naisten jalkapallossa.

Valmentaja Magnus Slotte toteaa, että vitkastelulle ei ole nyt sijaa. Suomen cupin avaus tuo Myranille vastaan Vaasan Sportin ensi viikon sunnuntaina.

– Liiton määräysten mukaan joukkueella pitää olla 15 sopimuspelaajaa, jotta se voi osallistua cupiin. Tällä hetkellä julkaisukelpoisia sopimuksia ei ole lainkaan, mutta viikon päästä niitä pitäisi siis olla 15.

Otti melkoisen tovin, että Slotte ja muut pitkään työtä IK Myranin menestyksen eteen saivat pasmansa selviksi.

– Minulla on henkilökohtaisesti aika pitkä rupeama takana Myranin jalkapallossa. Olen tyytyväinen siitä, miten olemme Kolmosesta lähteneet ja päässeet aina liigaan asti.

– Takki oli todella tyhjä, kun joukkue putosi viime kauden päätteeksi. Meni viisi – kuusi viikkoa niin, että en halunnut tehdä yhtään mitään. Mutta nyt mennään taas valoa päin, Slotte kertoo.

Myranin joukkueen taustoissa puuhanneet ovat saaneet Magnus Slotten mukaan runsaasti positiivista palautetta. Lohduttajista ei ole ollut puutetta.

– On käynyt selväksi, että joukkueen ja seuran ympärille halutaan jatkumoa. Olemme nyt käyneet kahdesti Kipparissa ja cupin ottelu on jo ovella.

Seuran sisällä on käyty keskusteluja siitä, miten toiminta siirretään tulevaisuudessa uudelle tasolle. Ykköseen lähdetään sillä mielin, että lähitulevaisuudessa ollaan takaisin haastamassa maan kärkiseuroja.

Myran joutui etsimään viime kesäksi nimellisen valmentajan, kun Magnus Slottelta puuttui liigassa vaadittavan tutkinnon suoritus. Tilanne on tältä osin muuttumassa.

– Olen menossa kursseille, kun ruotsinkielinen sellainen järjestetään. Meillä on seuran oma mies piakkoin valmistumassa A-valmentajaksi. Ne asiat ovat kunnossa, kun Myran pelaa seuraavan kerran Naisten liigassa.

IK Myran kertoo ensi viikolla tarkemmin kuvioistaan ja sopimuksistaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »