sunnuntai 23.2.2020 | 21:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Keskipohjanmaa 20 vuotta sitten: Tasaisesti kasvava Kumi Källström palkittiin

Juha Heikkilä Keskipohjanmaa
Su 19.1.2020 klo 07:15

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Kumi- ja muoviliiton raati on valinnut vuoden 1999 kumi- ja muovikauppiaaksi Kokkolassa ja Pietarsaaressa toimivan Kumi Källström Oy:n.

Kumi- ja muoviliiton jäsenenä on toista sataa alan kauppiasta ja valmistajaa maan eri puolilta.

Rani Plast Oy:n, Treston Oy:n, Kemira Safety Oy:n, Oy Etra Ab:n ja Teknikum Oy:n edustajista koostunut raati katsoo perusteluissaan Kumi Källströmin toimivan asiakkaan ehdoilla ja lähellä asiakasta.

Yritys myös panostaa henkilökuntansa koulutukseen ja hyvinvointiin sekä elää ajassa mukana. Lisäksi yrityksen vetäjä Lasse Hahtonen nimetään esimerkiksi alan muille yrityksille.

- Kumi Källström työllistää Kokkolassa 10 ja Pietarsaaressa neljä henkilöä. Lisäksi yhtiö omistaa Raahessa, Oulussa ja Kajaanissa toimivan Pohjolan Kumi Oy:n. Kajaani ostettiin viime kesänä, selventää Lasse Hahtonen.

Hahtonen on tyytyväinen yrityksen saamasta kunniakirjasta ja myöntää erityisenä tavoitteena viimeisen neljän vuoden ajan yrityksessä olleen henkilökunnan kouluttamisen.

- Koko henkilökunnalle on opetettu myyntitekniikkaa ja yrityksen tuloksen tulkintaa. On hyvä, että kaikki ymmärtävät oman talon tuloksen päälle, koska provisiota maksetaan yhteisten tavoitteiden ylittyessä.

- Eikä asiakkaan papereiden ymmärtäminenkään ole pahitteeksi, pohtii Hahtonen.

Hahtosen mukaan yrityksen tuloksesta enää puolet tulee kumin myynnistä. Tämän vuoksi Kumi Källströmiä aletaan markkinoida Pohjolan Tekniikka –nimellä.

- Meillä on tarve ketjuuntua. Niin tekevät asiakkaat ja se toisi myös meille vahvuutta, sanoo Hahtonen.

Ketju syntyy, kun Kumi Källström Oy:n omistamat Pohjolan Kumi Oy:n Kajaanin, Oulun ja Raahen toimipisteet siirtyvät yhteisen nimen alle.

- Olemme lisäksi vähemmistöosakkaana Kemissä, Rovaniemellä ja Torniossa toimivassa Pohjolan Tekniikassa.

- Tarkoitus on hankkia sen osake-enemmistö ja muodostaa yhtiö Pohjolan Tekniikka Oy, jolla on myymälä kahdeksalla paikkakunnalla, hahmottelee Hahtonen.

Kun kahdeksalla paikkakunnalla toimiva liikeketju on valmis, työllistää se yli 80 työntekijää ja kohoaa liikevaihdolla mitaten yli 100 miljoonan markan yritysten joukkoon.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »