sunnuntai 23.2.2020 | 06:26
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Ari-Pekka Pajuluoma Kokkolan Hermeksen päävalmentajaksi – Henkilökohtaisten syiden vuoksi sivuun jäänyt Janne Tuunanen: "En ainakaan vielä tässä vaiheessa avaa asiaa sen enempää. Juuri nyt on vaikea sanoa mitään, jonka voisi fiksusti julkaista"

Jarno Herranen Keskipohjanmaa
Ma 3.2.2020 klo 18:00 [päivitetty ti 06:46]

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Mestiksessä pudotuspelipaikasta kamppaileva Kokkolan Hermes palasi maanantaina jäälle vapaan viikonlopun jälkeen. Yksi iso muutos joukkueessa oli tapahtunut, sillä maanantain treeneissä mentiin Ari-Pekka Pajuluoman ohjeiden mukaan.

Vielä viime perjantain Ketterä-ottelussa Hermeksen päävalmentajana toimi Janne Tuunanen, joka kuitenkin jätti tehtävänsä henkilökohtaisten syiden vuoksi.

– En ainakaan vielä tässä vaiheessa avaa asiaa sen enempää. Juuri nyt on vaikea sanoa mitään, jonka voisi fiksusti julkaista. Mutta ei tämä ollut mikään hetken päähänpisto. Ilmoitukseni ei tullut seurajohdolle kuin salama kirkkaalta taivaalta, Tuunanen kommentoi.

Tuunanen vastasi puhelimeensa kotoaan Helsingistä. Tuunanen myöntää, että Helsingissä oleva perhe ja Kokkolassa oleva työ olivat aika mahdoton yhtälö.

Janne Tuunanen sanoo, ettei kyseessä ollut mikään päähänpisto.
Jukka Lehojärvi

– Kerroin (seurajohdolle) jo syksyllä, etten voi jatkaa Hermeksen valmentajana tämän kauden jälkeen. Harmi, etten voinut loppuun asti tätä kautta hoitaa. Tällä hetkellä minulla ei ole sopimusta mihinkään, ja valmentamisesta tulee taukoa ainakin tämä kevät, Tuunanen sanoo.

Ilmeisesti asia oli urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkasen tiedossa hyvissä ajoin, sillä Hermes tiedotti jo maanantaina iltapäivällä uudesta valmentajasta. Tai uudesta ja uudesta, sillä loppukauden Hermeksen päävalmentajana toimii kaudella 2017–18 Hermeksen peräsimessä ollut "Maukka" Pajuluoma.

– Jannen päätöksen myötä olimme tilanteessa, jossa joukkueella ei ollut päävalmentajaa. Sunnuntaina olin ensimmäisen kerran Maukkaan yhteydessä ja nopeasti saimme homman maaliin asti, Tuukkanen taustoittaa.

Tuukkasen mukaan Pajuluoman palkkaaminen oli helppo ratkaisu.

– Meillä on yhteistä historiaa, joten oli helppoa ottaa yhteyttä vanhaan tuttuun. Tiedämme tarkkaan, millaisen valmentajan Hermes sai. Saimme meidän arvoihin sopivan ja sitoutuneen henkilön.

Ensimmäisen kerran Pajuluoma nimettiin Hermeksen valmentajaksi joulukuussa 2017, jolloin hän korvasi kesken kauden Antti Karhulan. Tuolloin Pajuluoman pesti Hermeksessä jäi puolen kauden mittaiseksi.

– Silloin uusimme sarjapaikan karsintojen kautta. Olimme tehneet Pajuluoman kanssa sopimuksen myös seuraavasta kaudesta, mutta Maukalle avautui mahdollisuus liigapestiin. Emme halunneet olla esteenä, vaan annoimme hänen siirtyä Vaasan Sportin päävalmentajaksi, Tuukkanen selvittää.

Sportin päävalmentajana Pajuluoma ennätti toimia reilun kauden, kunnes hänet vapautettiin tehtävistään viime vuoden marraskuussa.

– Maukka oli ollut jo hetken aikaa sivussa Sportin päävalmentajan tehtävistä. Kun hänelle soitin, niin nopeasti kävi selväksi, että hänellä kädet syyhysivät takaisin valmennushommiin, Tuukkanen kertoo.

Pajuluoma myöntää Tuukkasen olleen oikeassa.

– Hieman yli kaksi kuukautta ennätin olla sivussa valmennushommista ja kieltämättä aika meinasi välillä käydä pitkäksi. Oli todella hienoa päästä takaisin töihin. Kiitoksia perheelleni, kun näyttivät vihreää valoa tämän mahdollisuuden osalta.

Hermes on tällä hetkellä kahdeksantena eli viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla.

Takana Kiekko-Vantaa ja Peliitat ovat jo iskuetäisyydellä, kun Hermeksen pistepotti ei ole kasvanut odotettuun tahtiin. Seitsemästä edellisestä pelistään Hermes on tienannut vain yhden pisteen. Tappioputken myötä pelaajien itseluottamus on romahtanut, eikä se jäänyt Pajuluomalta huomaamatta.

– Aika totisia poikia oli paikalla, kun ensimmäisen kerran kokoonnuimme yhteen. Tietysti osa jännitti uutta valmentajaa, mutta varmasti tappiotkin vaikuttivat mielialaan, Pajuluoma pohtii.

Pajuluoma luottaa siihen, että hyvä tekeminen arjessa johtaa hyviin tuloksiin.

– Epäonnistumisen hetkellä ei pidä luovuttaa, vaan kun painamme ja painamme hommia, niin kyllä se aurinko rupeaa paistamaan myös meille.

Hermeksen joukkue on muuttunut lähes täysin Pajuluoman edellisestä valmennusjaksosta Kokkolassa.

– Paulaharju (Sampo), Markkula (Samu) ja Limma (Henri) olivat jo silloin mukana. Aika paljon minulla on kasvoissa opettelemista, Pajuluoma hymähtää.

Hermes pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun päävastustajiin lukeutuva Peliitat tulee vieraaksi.

– En ole vielä miettinyt, tuleeko kokoonpanoon muutoksia. Ainakaan hyökkäyspään osalta ei tule, koska hyökkääjiä ei ole kuin 12.

//4.2. kello 6.46 Muokattu otsikkoa.

Pari hyökkääjää hakusessa

Jarno Herranen

Kokkolan Hermes on vetänyt läpi kauden kapealla materiaalilla. Hermes on etsinyt erityisesti hyökkääjiä jo pidemmän aikaa, mutta ainakaan vielä joukkue ei ole löytänyt kaivattua laajuutta kokoonpanoonsa.

– Tavoittelemme yhtä tai kahta hyökkääjää, mutta pelaajat pitää löytää kustannustehokkaasti. Siirtoaika menee umpeen 15. helmikuuta, joten siihen mennessä meidän pitää ratkaisu löytää. Jos emme löydä, sitten jatkamme nykyjoukkueella kauden loppuun, urheilutoimenjohtaja Pasi Tuukkanen sanoo.

Pelaajaliikennettä toki voi olla vielä sen jälkeenkin, sillä vuonna 1999 ja myöhemmin syntyneet pelaajat voivat liikkua Liigan ja Mestiksen välillä siirtoajan umpeutumisen jälkeen, mikäli pelaaja on pelannut kyseisessä Mestis-seurassa tällä kaudella vähintään viisi ottelua.

– Sportin Santeri Haarala täyttää tuon ehdon. Lisäksi Wiljami Myllylä ja Tuukka Tieksola ovat pelanneet tällä kaudella kaksi peliä Hermeksessä. Tommi Järvitalo on ollut mukana yhdessä ottelussa, Tuukkanen listaa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »