tiistai 7.7.2020 | 07:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus nieleskeli viime kokouksessa – " Vielä ei rohkeus riittänyt huomauttaa paskapuheesta", toteaa hän mielipidekirjoituksessaan

Minna Mustonen
Pe 14.2.2020 klo 13:00 | päivitetty pe 14:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kaupungin valtuuston puheenjohtaja Tiina Isotalus (sd.) myöntää herkistyneensä viimeisimmässä valtuuston kokouksessa. Kokouksessa käsiteltiin Kokkolaan vastaanotettavien kiintiöpakolaisten määrää.

Valtuuston puheenjohtaja Isotalus kirjoitti aiheesta mielipidekirjoituksen Demokraattiin.

– Kun valtuustosalissa järjestetään show, jota ei ole tarkoituskaan voittaa, vaan tehdä hädänalaisten ihmisten kohtalolla identiteettipolitiikkaa, voi karvas kyynel nousta puheenjohtajankin silmään.

Valtuuston puheenjohtajan pesti on siitä mielenkiintoinen, että vaikka kyseessä on kunnan vaikutusvaltaisin luottamustoimi, ovat puheenjohtajan kädet kokouksissa sidotut, harmittelee Isotalus kirjoituksessaan.

Tiina Isotalus pahastui valtuuston jäsenen Timo Sillanpään (ps.) pitämästä puheesta valtuustosalissa.

– Kun puheenvuoroissa ”niiden”, jotka tulevat sodan ja hädän keskeltä, ”kokonaistaloudellisia vaikutuksia” pidetään miinusmerkkisenä ja puhutaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevista ihmisistä turvallisuusuhkana, työllisyysongelmana ja menoeränä, voi kiusaus olla suuri pitää itsekin pieni palopuhe.

Puheenjohtaja voi huomauttaa rasistisesta tai loukkaavasta puheesta. Vielä ei rohkeus riittänyt huomauttaa paskapuheesta, jyrähtää kirjoituksessaan Isotalus.

Aiemmin Li Andersson (vas.) totesi suorassa lähetyksessä Jussi Halla-ahon (ps.) puheesta Ylen A-Studiossa "Tuo on suoraan sanottuna paskapuhetta".

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »