Paikallisuutiset

Korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus otetaan käyttöön tänä keväänä – Uudistus palkitsee hyvin sujuneista kirjoituksista, mutta valintakokeisiin kannattaa silti valmistautua: "En ihmettele yhtään, jos lukiolaisten pää on pyörällä"

Pinja Ylikangas suorittaa lukion kolmessa ja puolessa vuodessa kilpaurheilun vuoksi. Hän on kiinnostunut lääkkeiden takaa löytyvästä kemiasta, joten ensi vuonna hän aikoo hakea opiskelemaan joko farmasiaa tai biolääketiedettä.
Pinja Ylikangas suorittaa lukion kolmessa ja puolessa vuodessa kilpaurheilun vuoksi. Hän on kiinnostunut lääkkeiden takaa löytyvästä kemiasta, joten ensi vuonna hän aikoo hakea opiskelemaan joko farmasiaa tai biolääketiedettä. Kuva: Pia Räihälä

Paljon puhuttu korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus otetaan käyttöön tänä keväänä. Mutta mitä se käytännössä tarkoittaa?

– Jatkossa yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen päävalintatapa on todistusvalinta. Se tarkoittaa sitä, että vähintään 51 prosenttia opiskelijoista valitaan suurimmalle osalle

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä