keskiviikko 27.5.2020 | 15:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Kokkolan Hääyö-tapahtumassa vihitään yhteensä 12 pariskuntaa – Ei liukuhihnalla, mutta monta paria ja lyhyen ajan sisään

Torstaina 20.02.2020 Kaarlelan kirkossa pareja on vihkimässä kaikkiaan neljä pappia ja kirkollisten toimitusten musiikeista vastaa yhteensä kolme kanttoria.

Riikka Sipilä
Ke 19.2.2020 klo 21:12

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkola

Kaarlelan kirkossa 20. helmikuuta järjestettävä Hääyö-tapahtuma on herättänyt runsaasti kiinnostusta jo ennakkoon.

– Mitenkään säännöllisesti vuosittain emme tällaista Hääyötä järjestä, vaan siitä päätetään aina erikseen, vähän kuin tarpeen mukaan. Nyt kyselyjä tuli sen verran ennakkoon, että oli helppo tehdä päätös tapahtuman järjestämisestä, Kokkolan suomalaisen seurakunnan vs. seurakuntapastori Lassi Pappinen kertoo.

Kokkolan kirkkoherranvirastoon ilmoittautuikin ennen määräajan umpeutumista tammikuun lopulla kaikkiaan 12 paria.

– Meidän kannaltamme määrä on juuri sopiva. Pareja ei vihitä mitenkään liukuhihnalla, mutta monta paria ja lyhyin väliajoin. Kirkollista toimitusta varten on varattu puolisen tuntia paria kohden.

Kaikki parit ehditään Pappisen mukaan siis vihkiä suunnitellusti saman vuorokauden puolella, kello kuuden ja puolenyön välisenä aikana.

Parit astelevat alttarille solmimaan avioliiton omassa, pienimuotoisessa vihkimistilaisuudessaan illan hämyssä.

– Itse vihkiminen sujuu melko samalla kaavalla, mutta parit ovat saaneet myös esittää toiveitaan toimituksen suhteen.

Kaikki parit ovat saaneet valita itselleen mieluisan häämarssin kanttorin esittelemistä muutamasta vaihtoehdosta. Vihkimisen jälkeen Kaarlelan seurakuntakodille on katettu hääkakkukahvit kuuden hengen seurueille.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »