tiistai 26.5.2020 | 06:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Päivyri

Haapajärvisten hyvin tuntema rovasti Jouko Lauriala on kuollut

Antti Savela
Ma 9.3.2020 klo 16:10 | päivitetty pe 17:53

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Haapajärvellä lähes kaikkien tuntema, kappalainen rovasti Jouko Lauriala on kuollut. Viime vuosinaan Oulaisissa asunut Lauriala kuoli pitkäaikaiseen vaikeaan sairauteen Oulaisten terveyskeskuksessa torstaina 5. maaliskuuta. Hän oli syntynyt 17. heinäkuuta 1939.

Arvostettu, lämminhenkinen ja huumorintajuinen Lauriala oli kuollessaan 80-vuotias. Jouko Laurialaa jäivät kaipaamaan lähinnä vaimo Anna Lauriala ja hänen kolme lastaan ja seitsemän lastenlasta.

Jouko Laurila valittiin kappalaisen virkaan Haapajärven seurakuntaan vuonna 1969 toimittuaan sitä ennen papin tehtävissä Kittilässä ja Oulaisissa. Oulaisissa hän asui myös eläkepäivillään.

Haapajärven seurakunnan kappalaisena Jouko Laurila toimi lähes 30 vuotta. Alkuvuosinaan hän työskenteli isänsä, kirkkoherra Vilho O.J. Laurialan alaisuudessa. Hyvin nopeasti Laurialasta kehkeytyi erittäin suosittu perhepappi, joka kastoi, vihki ja siunasi hautaan voimiaan säästelemättä.

Jäätyään vuonna 1997 eläkepäivien viettoon Lauriala avioitui ja muutti vaimonsa Annan kanssa Liminkaan. Anna Laurialan mukaan hänen miehensä piti muuttoa välttämättömänä, sillä hän koki hidastavansa nuorten pappien pääsyä palvelemaan tärkeissä perhejuhlissa. Silti Lauriala Limingastakin asti vieraili usein kotiseurakunnassaan palvelemassa lähimmäisiään. Erityisesti Jouko Lauriala nautti kastejuhlista. Hän ehtikin kastaa lukuisan määrän vauvoja, jotka aikuistuttuaan kutsuivat hänet kastepapiksi omille lapsilleen.

Vapaa-ajallaan Jouko Lauriala kuunteli paljon musiikkia, ennen kaikkea Johan Sebastian Bachia. Lisäksi hän luki paljon. Ammattikirjojen ohella sydäntä lähellä oli kansalliskirjailija Aleksis Kiven tuotanto. Lauriala kuuluikin olennaisena osana kvartettiin, joka esitti Kiven tuotantoa yleisölle.

Surun murtama Anna Lauriala korostaa Jouko Laurilan olleen myös hyvä ja rakastava aviomies ja isähahmo. Varsinkin papan rooli oli hänelle erityisen tärkeä.

//Korjattu 10.3.2020 klo 12.15 Lauriala oli kuollessaan 80- ei 81-vuotias//

//Korjattu 13.3.2020 klo 17:52 Lauriala oli syntynyt 17. tammikuuta 1939. Hän oli kuollessaan 81-vuotias.//

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »