perjantai 5.6.2020 | 18:39
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskipohjanmaan pääkirjoitus: Nuorten ihmisten menetys pysäyttää

Tiina Ojutkangas
Su 15.3.2020 klo 20:30 | päivitetty ma 10:02

Sunnuntaiaamu valkeni murheelliseen uutiseen, kun saimme tiedon kahden nuoren kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta Keski-Pohjanmaalla. Kokkolan ja Kaustisen rajalla sattunut onnettomuus on kaikissa tapauksissa tavattoman ikävä uutinen. Nuorten ihmisten elämän päättyminen satuttaa vielä erityisellä tavalla. Kolmas nuori on saamiemme tietojen mukaan vakavasti loukkaantunut.

Poliisi sulki useiksi tunneiksi Kaustisentien liikenteen liikenneonnettomuuden takia. Vaasan hätäkeskus sai tiedon tieliikenneonnettomuudesta puoli neljän jälkeen aamuyöllä. Poliisi ja onnettomuustutkintalautakunta tutkivat onnettomuutta.

Vähän ennen aamuyhdeksää Tieliikennekeskus kertoi tilanteen olevan ohi. Tietystä näkökulmasta näin onkin. Pelastushenkilökunta ja muut viranomaiset olivat työnsä tehneet ja tie avattiin liikenteelle.

Onnettomuuspaikalla näkyvät onnettomuuden jäljet ja klassisesti kynttilät, kuten aina tapaa olla onnettomuuspaikoilla. Ne kuvastavat menetyksen aiheuttamaa murhetta ja sitä, että uhreja ja heidän läheisiään halutaan muistaa.

Nuorten ihmisten elämän päättymiseen johtanut onnettomuus jättää sellaiset jäljet, että "tilanne ei ole ohi". Onnettomuus vaikuttaa läheisiin, sukulaisiin, ystäviin ja koko siihen elämänpiiriin, jossa nämä ihmiset ovat eläneet. Mikään ei ole ikinä enää samalla tavalla kuin onnettomuutta edeltävänä lauantai-iltana.

Vaikeina hetkinä ihmiset tarvitsevat toistensa tukea. Lohduttava yhteisö tuo toivottavasti pienen lohdun myös sureville omaisille.

Lue uutinen onnettomuudesta tästä.

Lohduttava yhteisö tuo toivottavasti pienen lohdun myös sureville omaisille.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »