perjantai 10.4.2020 | 12:34
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Poliisihallitus kertoi uusista rajoituksista ja niiden valvonnasta: Sulut asetetaan Uudellemaalle johtaville teille

Päivi Savela
To 26.3.2020 klo 09:14 | päivitetty to 10:30

Hallitus on päättänyt rajoittaa Uudenmaan maakunnan ja muiden maakuntien välistä liikennettä. Liikkumisrajoitusten tarkoituksena on hillitä koronaviruksen leviämistä Uudeltamaalta muualle Suomeen.

– Vastuu koronaviruksen leviämisen estämisestä on nyt kaikilla. Tämä on koko yhteiskunnan yhteinen ponnistus, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Kolehmaisen mukaan poliisi tulee valvomaan liikkumisrajoitusta ensimmäisinä päivinä näkyvästi, jotta tietoa asiasta saadaan levitettyä ja ihmiset pystyvät noudattamaan annettuja rajoituksia.

Sulut asetetaan Uudellemaalle johtaville teille. Pääväylille ja isoimmille teille tulee ympärivuorokautisia tarkastuspisteitä.

Poliisi selvittää matkustamisen edellytyksen perusteet ja tarvittaessa neuvoo rajoituksia rikkovaa palaamaan kotiinsa sekä tarvittaessa käskee henkilöä poistumaan rajoituksen alueelta. Vasta vakavammissa ja piittaamattomissa tapauksissa poliisi tulee käyttämään sakkorangaistusta.

Poliisihallitus järjestää uusista rajoituksista ja niiden valvonnasta tiedotustilaisuuden torstaina 26.3.2020 klo 9.30-10.30.

Seuraa tiedotustilaisuutta linkin kautta: https://www.youtube.com/poliisitube/live

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »