sunnuntai 31.5.2020 | 20:48
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Päätösten aika kesäkuussa – Kokkola Cupin valmistelut jatkuvat, mutta koronaviruspandemia luo uhkakuvia heinäkuisen turnauksen ylle

Juha Savela
Su 29.3.2020 klo 16:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Maan suurimpiin jalkapallon junioriturnauksiin kuuluvan Kokkola Cupin tulevan kesän turnauksen kohtalo on jos ei vaakalaudalla niin ainakin vakavan harkinnan kohteena koronaviruspandemian vuoksi.

Turnaus on määrä pelata Kokkolassa 16.–19. heinäkuuta.

– Olemme edelleen siinä uskossa, että turnaus voidaan pelata ajallaan ja valmistautuminen jatkuu ennallaan, turnausvastaava Stefan Thylin GBK:sta kertoo.

Tässä vaiheessa järjestäjät ovat jatkaneet ilmoittautumisaikaa 30. toukokuuta saakka.

– Tietysti seuraamme tiiviisti, mihin suuntaan koronaviruspandemia kehittyy ja teemme tarvittaessa päätöksiä hallituksen, THL:n ja Palloliiton määräyksiä noudattaen, Thylin jatkaa.

Tänä vuonna olisi vuorossa 40-vuotisjuhlaturnaus, joka on myös yksi Kokkola 400-juhlavuoden tapahtumista. Turnauksen osanottajatavoitteena olikin 400 joukkueen raja.

– Kun tämä kriisi puhkesi, meille oli tullut siihen mennessä vajaat 200 ilmoittautumista eli enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajankohtana. Tietysti tilanne on nyt muuttunut, mutta ainakin kesäkuulle menee ennen kuin teemme ratkaisun mitä turnaukselle tapahtuu, Thylin sanoo.

Varsinaisia varasuunnitelmia ei ole vielä tehty, mutta asiasta on keskusteltu.

– Ideatasolla on heitelty pallona ilmaan, että turnausta siirrettäisiin myöhempään kesään tai se pelattaisiin pienemmällä joukkuemäärällä. Meillä on valmius tehdä mm. otteluohjelmat lyhyellä varoitusajalla.

Thylin myöntää, että turnauksen siirto myöhemmäksi ei ole ongelmatonta.

– Emme voi tietää, miten esimerkiksi koulumaailma ensi syksynä reagoi. Alkavatko koulut mahdollisesti aikaisemmin, kun tämä kevät menee etäopetuksessa. Koulujen ratkaisut vaikuttavat turnauksen majoitustilanteeseen, Thylin kertoo.

Tietysti koulujen alkamisen läheisyys vaikuttaa myös itse joukkuemääriin. Ylipäätään varsinkin kauempaa ja ulkomailta tulevien joukkueiden määriin vaikuttavat myös yleinen seurojen taloustilanne, mahdolliset matkustusrajoitukset ja monet muut seikat.

– Tietysti tämä on meillekin uusi, outo ja poikkeuksellinen tilanne, josta ei ole kokemusta.

GBK on järjestänyt Kokkola Cupin säännöllisesti vuodesta 1981 lähtien. Turnauksen suurin joukkuemäärä (402) on vuodelta 2017. Viime vuonna turnaukseen osallistui 368 joukkuetta, joista 48 tuli ulkomailta.

Tässä vaiheessa turnausvastaava Thylin elättelee toivetta, että cup voitaisiin järjestää alkuperäisenä ajankohtana heinäkuussa.

– Jos se on mahdollista, turnaus voisi olla menestyskin, koska sitä ennen tuskin päästään turnauksia Suomessa pelaamaan. Mutta mekin menemme ilman muuta terveys edellä. Tuoreimmat tiedot cupista päivittyvät turnauksen verkkosivuille, Thylin kertoo.

Tällä hetkellä Palloliitossa lähdetään siitä, että sarjat alkaisivat kesäkuun alussa. Vielä on äärimmäisen epävarmaa, voidaanko näin tehdä.

Yksilölajeista mm. Uimaliitto on vastaavasti jo perunut kesäkuun kilpailut. Myös Voimisteluliitto on perunut kesäkuulta lajin suurimman tapahtuman Voimistelupäivät ja Lumo-finaalin ja siirtänyt niitä suosiolla vuodella.

Urheilun ulkopuolelta heinäkuun yleisötapahtumista on peruttu Porissa 13.-17.7. järjestettäväksi suunniteltu Suomi Areena.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »