keskiviikko 27.5.2020 | 09:04
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Omakotitalo tuhoutui korjauskelvottomaksi tulipalossa Oulaisten keskustassa – Asukkaiden mukaan palo sai alkunsa keittiöstä ruoanlaiton seurauksena

Outi Yli-Arvo
La 4.4.2020 klo 16:18 | päivitetty la 21:35

Oulaisten keskustassa syttyi omakotitalo palamaan lauantaina iltapäivällä. Pelastuslaitos on edelleen paikalla ja sammutustyöt ovat käynnissä. Palosta leviää yhä savua Oulaisten keskustaan ja rautatien suuntaan, tuulen alapuolella olevissa rakennuksissa kehoitetaan sulkemaan ikkunat ja ilmanvaihto mahdollisuuksien mukaan. Lähimpien talojen asukkaita on ohjeistettu paikan päällä.

Talon asukkaiden kertoman mukaan palo syttyi keittiöstä talon 1. kerroksessa ruoanlaiton seurauksena. Pelastuslaitos oli nopeasti paikalla ja savusukeltajat yrittivät sammuttaa palon keittiössä ja keittiön yläpuolisissa tiloissa talon toisessa kerroksessa.

Talo on vanhahko purueristeinen talo, ja palo ehti levitä muun muassa talon ullakolle, yläpohjaan ja väliseiniin, nyt sammutusta jatketaan ulkoapäin tehtävänä sammutuksena.

Talo tulee tuhoutumaan palossa korjauskelvottomaksi.

Paikalle hälytettiin tilanteen alussa pelastusjoukkue, sammutus tulee kestämään pitkälle iltaan saakka. Muun muassa. kattopeltejä joudutaan poistamaan raivausautolla ullakon sammuttamiseksi.

Palossa ei sattunut henkilövahinkoja. Pelastuslaitos on sulkenut liikenteen palon välittömässä läheisyydessä.

Pelastuslaitos sai hälytyksen kohteeseen kello 15 jälkeen.

Uutista päivitetty kello 17.42 pelastuslaitoksen tuoreimmilla tiedoilla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »