tiistai 26.5.2020 | 05:15
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Alavieskan tuulivoimahanke Kähtävällä etenemässä

Hannu Verronen
Ti 7.4.2020 klo 10:20

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kähtävä on saamassa tuulivoimapuiston. Alavieskan kunnanhallituksessa käynnistettiin Prokon Wind Energy Finland Oy Hangaskurunkankaan alueen osayleiskaavan laadinta tuulivoima-alueeksi. Eriävän mielipiteen päätökseen jätti perussuomalaisten Janne Havisto.

Alue sijaitsee Kähtävällä ja rajoittuu Kalajoen kunnan rajaan, Raution Kirkonkylään ja Typpöön. Kunnanhallituksessa olevan kartan mukaan etäisyydet lähimpään asutukseen jäävät kahteen kilometriin.

YVA-menettelyn suorittaa ja osayleiskaavan laatii AFRY Oy. Kunnan ja Prokon Wind Energy Finland Oy:n välinen kaavoitussopimus tuodaan myöhemmin kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Tuulipuiston kaavasta on tarkoitus järjestää yleisötilaisuus. Sen ajankohtaan riippuu osaltaan siitä, milloin poikkeusolojen kokoontumisrajoitukset ovat päättymässä. Kunnanjohtaja Kari Pentti kertoo, että kansanäänestystä tuulipuistosta ei olla järjestämässä. Sen korvaa yleisötilaisuus.

Hangaskurunkankaan läpi rakennetaan lähivuosina uusi 110 kV voimalinja, joka tulee syöttämään energiaa kantaverkkoon Mutkalammin tuulipuistosta Kannuksessa ja Kalajoella. Asia oli syyskuussa 2019 kunnanvaltuustossa. Silloin hyväksyttiin kaavoituksen laittaminen vireille.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »