tiistai 26.5.2020 | 06:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Kokkolan Tiikerit julkisti 12 pelaajasopimusta – Vain Niklas Breilin jää pois tutusta ryhmästä.

Seppo Luokkala
Ti 7.4.2020 klo 10:29 | päivitetty ti 14:54

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

KOKKOLA

Kokkolan Tiikerit kertoi toiminnanjohtaja Jussi Jokisen muistin mukaan kahdeksasta sopimuspelaajasta vuosi sitten huhtikuun 8. päivänä. Keväällä 2020 seura laittoi vielä paremmaksi ja tuli ulos 12 sopimuksen kanssa jo 7. huhtikuuta.

– Onhan tämä poikkeuksellista lentopalloilussa, että näin varhain on joukkue koossa. Jonkun sortin ennätys varmaankin nyt tehtiin, pohtii Jokinen.

Tiikereiden uusi nousu alkoi oikeastaan reilu vuosi sitten Mestaruusliigan pudotuspeleissä, missä joukkue haastoi hienosti kestosuosikki VaLePan. Runkosarjan seitsemännestä sijasta Tiikerit paransi kesken päättyneellä kaudella viidenneksi.

Pelaajat viihtyivät Mikko Keskisipilän valmennuksessa ja nälkää jäi kylliksi. Todellista luokkaa ei koskaan mitattu, kun Mestaruusliigan pudotuspelejä ei tänä keväänä pelattu.

Niinpä Tiikerit saattoi kertoa tiistaina lukuisista jatkosopimuksista. Kun iltapäivän viimeisenä uutisena paljastettiin yleispelaaja Jiri Hännisen tekemä jatkopaperi, oli 12 pelaajan nippu valmiina. Viime kauden ryhmästä jää pois vain libero Niklas Breilin, joka pyrkii jatkamaan uraansa ulkomaisessa sarjassa.

Tiikereissä jatkavat siis passarit Anton Välimaa ja Joska Försti, yleispelaajat Jiri Hänninen, Jere Mäkinen ja Teemu Lahti, keskitorjujat Rami Rekomaa ja Benjami Montonen, hakkurit Oskari Keskinen sekä Matias Saviaro ja libero Aleksi Mäkiluoma.

Uusina kasvoina ryhmään tulevat 18-vuotiaat yleispelaaja Arttu Tupeli (197 cm) ja keskitorjuja Roope Keskinen (195 cm). Kaksikko kuuluu U19-maajoukkueeseen, eli he olivat aiemmin Kuortaneen pelaajia. Tupeli on käynyt Mikko Keskisipilän mukaan Tiikereiden harjoituksissa jo parina kesänä.

– Arttu on meille hyvinkin tuttu pelaaja. Hän on lähtöjään seinäjokinen. Keskisen otteluita olen toki nähnyt, mutta muuten en häntä niinkään tunne. Hän on Ylöjärveltä lähtöisin, tietää Keskisipilä.

Kuten tarkimmat huomaavat, puuttuu Antti Leppälän nimi listalta. Keskitorjujan kanssa neuvotellaan näinä päivinä ja Jussi Jokinen veikkaa Leppälän pelaavan Tiikereissä 12. vuoden putkeen.

Valmentaja Keskisipilä on luonnollisesti iloinen siitä, että joukkue saatiin kokoon erittäin varhain.

– Tästä on oikein hyvä lähteä rakentamaan. Tietysti ikävä, että tilanne on muuten vaikea. Rajoituksia on voimassa, mutta aloitamme harjoittelun heti kun se on mahdollista. Yksilötreenillä mennään alkuun, mutta voi olla että joukkueharjoituksiin päästään vasta kesäkuussa.

Keskisipilä tuntee pelaajiston ja luottaa heidän tekevän omatoimiset harjoitteet tunnollisesti tulevina viikkoina.

– He ovat urheilijoita ja haluavat sellaisina mennä eteenpäin urallaan. Ja heti kun mahdollista, laitamme täyden höyryn päälle joukkueena.

Valmentaja ei heti lyö pöytään tarkkaa tavoitetta kaudella 2020–21. Takapakkia ei tiikerilauma kuitenkaan lähde ottamaan.

– Kun joukkueen runko pysyi samana, ei ole mieltä lähteä laskemaan tavoitetta. Haluamme edelleen kehittyä ja tulos tulee siinä ohessa. Mitalipelien suhteen on tietysti merkittävää se, minkälaisia panostuksia muualla joukkueisiin tehdään. Me emme ota paineita sen suhteen, Keskisipilä toteaa.

Vaikka sopimuksia tehtiin jo huhtikuun alkupuolella, on varsinainen palkallinen jakso pelaajien osalta lajille ominaisesti elokuun puolivälin ja huhtikuun lopun välinen aika. Toiminnanjohtaja Jokisen mukaan osa pelaajista tekee muita töitä varsinkin nyt keväällä ja alkukesällä, mikäli sellaisia löytävät.

– Palkanmaksu on mahdollista sen mukaan, miten rahaa saadaan sisään. Joukkueen kokoaminen näin varhain sisältää tietysti riskejä. Nyt riskinä on se, miten yritysmaailma selviää tästä kriisistä. Uskomme kuitenkin, että perinteet ovat täällä sellainen puskuri, johon voi luottaa ja tukijat lähtevät mukaan pahimman mentyä ohi.

– Katsoimme, että nyt ei kannata jäädä tuleen makaamaan. Halusimme jatkaa valitulla tiellä, eikä jonkun muukalaislegioonan kerääminen elokuussa kuulunut siihen, Jokinen huomauttaa.

Jokinen luettelee pyydettäessä seikkoja, joihin tukeutuen joukkueen varhainen kokoaminen oli jälleen mahdollista.

– Jokaiselle pelaajalle jäi nälkää näyttää, mihin joukkue olisi pystynyt pudotuspeleissä. Lisäksi tällaisena epävarmana aikana ihminen hakee turvaa. Me olimme aktiivisia ja lähdimme siitä, että jonakin päivänä maailma palaa raiteilleen.

– Valmennus on tärkeä juttu. Se luo hengen joukkueeseen. Emme voi haastavassa taloustilanteessa kilpailla isompien kanssa rahalla. Mutta seura on avoin pelaajia kohtaan ja tingimme kaikesta muusta paitsi joukkueen mahdollisuuksista harjoitella hyvin.

Ja Jokinen jatkaa... – Nuoret pelaajat ovat tulleet hyvin toimeen keskenään. Me taustoissa pyrimme tekemään asiat niin, että jokainen tietää tehtävänsä. Joukkue keskittyy harjoitteluun ja pelaamiseen.

– Tiikerit on jonkun sortin perhe. Talkooväki ja pelaajat tuntevat sympatiaa toisiaan kohtaan ja yleisökin on palannut Hollihakaan. Käynnissä on positiivinen kierre, kun samat pelaajat ovat useamman vuoden yhdessä tekemässä jotain yhä parempaa. Eli kokonaisuuden summana saimme joukkueen aikaisin kokoon, kiteyttää toiminnanjohtaja Jussi Jokinen.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »