tiistai 26.5.2020 | 07:22
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kaupunki aloittaa yt-neuvottelut – Lomautukset ovat viimesijainen vaihtoehto

Pia Räihälä
Ti 7.4.2020 klo 10:50 | päivitetty ti 10:50

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kaupunki aloittaa henkilöstönsä kanssa yhteistoimintaneuvottelut henkilöstön lomauttamiseksi. Syynä on koronavirusepidemia ja sen aiheuttamat toimet, joiden vuoksi kaupungin työvoiman tarve saattaa tilapäisesti muuttua tai työnteko estyä.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti yt-menettely koskee koko henkilöstöä, ja lomautukset kohdennetaan menettelyn jälkeen.

Henkilöstö pyritään ensisijaisesti sijoittamaan muihin tehtäviin hyödyntämällä työntekijöiden osaamista ja muuttamalla tarvittaessa tehtäväkuvia. Käyttämättömiä vuoden 2019 vuosilomia on mahdollista myöntää toukokuun 2020 loppuun saakka.

Lomautusta käytetään viimesijaisena vaihtoehtona. Lomautus on mahdollinen, kunnes koronavirusepidemian aiheuttamat vaikutukset palvelutuotantoon ovat päättyneet.

Neuvottelut käydään normaalin yhteistoimintamenettelyn mukaisesti, ellei tilanne etene siten, että päätökset tarvitaan pikaisesti. Siinä tapauksessa voidaan menettelyssä soveltaa kuntalain pykälää, jonka mukaan päätös voidaan erittäin painavista syistä tehdä ilman edeltävää yt-menettelyä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »