tiistai 26.5.2020 | 19:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kulttuuri

Musiikkileirejä perutaan ja siirretään koronan takia Keski-Pohjanmaalla – Kälviä vaihtaa etäopetukseen, Raudaskylällä satsataan loppukesään

Anni Saari
La 2.5.2020 klo 10:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Monen musiikkia harrastavan lapsen tai nuoren kesä on perinteisesti alkanut musiikkileirillä. Kaustisella on järjestetty Näppärikurssi aina kesäloman ensimmäisellä viikolla, mutta tällä viikolla Kaustisen opisto tiedotti, että tältä vuodelta kurssi perutaan. Viime vuonna kurssille osallistui 350 lasta ja nuorta.

Koska Kaustisen Kansanmusiikkijuhlat perutaan, myöskään Festarinäppärikurssia ei järjestetä.

Opisto tulee peruuntuneiden kurssien tilalle tarjoamaan Näppärit -verkkokurssia.

Kälviän musiikkileiri pyritään järjestetään tänä vuonna etäversiona. Leiri järjestetään 8.-12.6 siten, että osallistujat saavat yksityisopetuksen ja osan ryhmätunneista etäopetuksena.

Kurssin sisältöön kuuluu viisi instrumenttiopettajan pitämää yksityistuntia sekä kaksi ryhmätuntia. Oman opettajan tuntien lisäksi käyrätorvisti ja pilateskouluttaja Tommi Hyytinen pitää muusikoille räätälöityjä kehonhuoltotunteja. Ohjelmaan kuuluu myös kurssin opettajien paneelikeskustelu, johon kurssilaiset voivat osallistua chatin kautta.

Musiikkileirille voi ilmoittautua 10.5. saakka.

Kälviän musiikkileiri järjestettiin viime kesänä 50.kertaa. Silloin kurssille osallistui 169 oppilasta.

Raudaskylän musiikkileirejä on siirretty loppukesään siinä toivossa, että ne voidaan järjestää normaalisti. Esimerkiksi Raudaskylän Soivan Kesän kansainvälinen mestarikurssi on siirretty kesäkuun alusta elokuulle, 3.-9.8. Koulutussuunnittelija Päivi Kääntä-Piispanen kertoo, että kurssi kokoaa vuosittain opistolle yli sata henkilöä.

Päivi Kääntä-Piispanen (vas.) ja Satu Myllykangas hoitivat Raudaskylän musiikkileirien rekisteröitymistä vuonna 2018.
Emmi Tilvis

Harmonikka- ja poprock-leirit sekä muskarit on siirretty juhannuksen jälkeiseltä viikolta heinäkuun loppuun, 21.-25.7. Samalla viikolla järjestetään myös erityislapsille ja -nuorille suunnattu Räppiä ja ruletusta -leiri, ja sinne on siirretty myös sirkusleirejä, digivärkkäilykurssi sekä valokuvauskurssi.

Soitinmusiikkiliiton järjestämän puhallinmusiikkileirin tilanne selviää Kääntä-Piispasen mukaan myöhemmin, mutta jos olosuhteet sen sallivat, leiri järjestetään omalla paikallaan 11.-19.7.

Kääntä-Piispanen korostaa, että leirien turvallisuudesta ei tingitä. Poikkeustila on tänä keväänä saanut opiston tarkastelemaan uusia toimintatapoja.

– Olemme esimerkiksi suunnitelleet musiikkileirien konserttien striimausta. Tänä vuonna tarjoamme mestarikurssilaisille myös tasosuorituksen tekoa viulussa tai pianossa. Etäopetuksen vuoksi tälle keväälle ajoitettu tasosuoritus on nimittäin jäänyt monelta väliin, Kääntä-Piispanen kertoo sähköpostise.

Tästä voit lukea jutun Kälviän musiikkileirin 50-vuotisjuhlaleiristä kesällä 2019.

Tässä juttu Näppärileiriltä kesältä 2019.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »