tiistai 26.5.2020 | 20:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kalajoen kirjasto avaa toimintaansa vähitellen – Havulan kesästä vastaavat Taito Keskipohjanmaa ja Kahvila Kirja

Sari Passoja-Verronen
Ke 13.5.2020 klo 10:25 | päivitetty ke 14:05

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kalajoen kirjasto avaa toimintaansa vähitellen ja rajoitetusti. Asiakkaiden on mahdollista noutaa varauksiaan pääkirjastolta ja Himangan kirjastolta jo torstaista 14. toukokuuta alkaen ottamalla kirjastoon yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla ja sopimalla noutoajan.

Varaukset lainataan valmiiksi asiakkaalle ja tuodaan kirjaston ulko-ovelle sovittuna noutoaikana eivätkä asiakkaat pääse sisään kirjastoon. Kirjastoauton varausten voidaan siirtää noudettavaksi pääkirjastolta tai Himangalta.Tuolloin lainauksia voi tehdä soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Asiakkaalle sovitaan porrastetusti noutoaika ja lainaukset nostetaan kasseissa ovien ulkopuolelle.

Varausten noutopalvelun lisäksi kirjastojen palautusluukut on avattu, ja asiakkaat voivat tuoda palautuksia luukkuihin. Palautuksilla ei kuitenkaan ole kiire, sillä sulkuaikana erääntyvien lainojen eräpäivät on siirretty sulun jälkeiseen aikaan kesäkuulle eikä sulkuajalta kerry asiakkaille maksuja.

Kesäkuun alussa kirjasto avaa yksikköjään supistetusti: Kalajoen kirjasto 38 tuntia viikossa ja Himangan kirjasto 33 tuntia viikossa. Kirjastoauto liikennöi kesällä 1.-18.6 sekä 1.-31.8 kesäaikataulun mukaisesti.

Havulan tulevan kesän toiminnasta tulevat vastaamaan yhteistyössä Taito Keskipohjanmaa ja Kahvila Kirja. Kesäkausi alkaa 26.6 ja kestää 1.8. saakka.

Havulan kahvilassa myytävät tuotteet valmistetaan Kahvila Kirjassa, josta ne toimitetaan myyntiin Havulaan ja tuotteista saatu tuotto tilitetään Kahvila Kirjaan.

Kahvilan yläkertaan tulee Taito Keskipohjanmaan käsityömyymälä. Pihapiirissä ja muissa ulkorakennuksissa toteutetaan joka tiistai kaikenikäisille suunnatut työpajat, joiden teemoina ovat kuvataide, käsityö, laulu ja runo.

Taito Keskipohjanmaalta kolme työntekijää vastaa työpajoista sekä kahvilan ja myymälän toiminnasta. Kaupunki palkkaa museoon kaksi opasta ja kahvilaan avustajiksi kaksi nuorta työharjoittelijaa.

Kalajoki Akatemian kesäleiritoiminta sekä urheilukoulut toteutetaan päiväleiritoimintana kesä-heinäkuussa. Sivistyslautakunta päätti lisäksi, että muutama yöleiri voidaan järjestää, jos koronatilanne sen sallii.

Leirejä järjestetään neljä ja ne suunnataan 7-9 vuotiaille lapsille. Leirien toteutuspaikka on nuorisotalo Alex, Kotimuseo Havulan pihapiiri sekä Raumankarin koulun piha-alue ja nuorisotila. Leireille otetaan enintään 15 lasta.

Elo-syyskuun aikana järjestetään kaksi viikonloppuleiriä Pitkäjärvellä, mikäli pandemiatilanne sen sallii.

Kansalaisopiston kuvataideleirit on järjestetty kesäkuun alussa päiväleiritoimintana ja ne toteutetaan kuten aiemmin. Leiriläisillä on mukana omat eväät.

Alakouluikäisille suunnatut urheilukoulut toteutetaan kesä-elokuussa Merenojan urheilukentällä, Himangan urheilukentällä, Raution urheilukentällä sekä Tyngän koulun pihalla.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »