tiistai 26.5.2020 | 20:54
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Pitkään Ylivieskassakin vaikuttanut Matti Saarela ottaa ohjat squashin miesten maajoukkueessa

Juha Savela
Ke 13.5.2020 klo 18:00 | päivitetty ke 18:10

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Oululainen Matti Saarela on valittu Suomen miesten squashmaajoukkueen vastuuvalmentajaksi. Saarela oli miesten maajoukkueen mukana joukkueenjohtajan roolissa jo edellisellä kaudella, kun Suomi nousi EM-kilpailujen 1-divisioonaan eli kahdeksan parhaan joukkoon Birminghamin EM-kisoissa.

Matti Saarelalla, 59, on pitkä lajitausta. Pelaajana hän voitti Suomen mestaruuden 1986 ja pelasi aikanaan 76 maaottelua Suomen paidassa. Ammattilaisena Saarela pelasi vuosina 1985–89. Hänen uran paras sijoitus maailmanrankingissa oli 50.

Ylivieskalaisille Saarela on tullut tutuksi pelatessaan pitkään Ylivieskan Squashin riveissä mm. maan pääsarjatasolla. Saarela kuului seuran avainpelaajiin, kun Ylivieskan Squash lukeutui vuosituhannen alussa maan kärkiseurojen joukkoon liigatasolla.

Saarelalla on myös pitkä valmennustausta. Hän on toiminut aikaisemmin sekä miesten maajoukkuevalmentajana 1990-luvulla että naisten maajoukkueen valmentajana 2000-luvun alkuvuosina. Viime vuosina Saarela on valmentanut Suomen alle 19-vuotiaiden ykköspelaajaa, oululaista Oskari Laitista.

Saarelan edeltäjä miesten maajoukkuevalmentajan tehtävässä oli Olli Tuominen, joka jatkaa edelleen maajoukkueen pelaajana.

Saarelan houkutteleminen maajoukkueen vastuuvalmentajaksi oli Squashliiton toiminnanjohtaja Mika Monton mielestä tärkeää.

– Matti on siitä erityislaatuinen hahmo, että pitkän lajihistorian lisäksi hän on aina pitänyt itsensä kiinnostuneena pelin uusista suunnista ja päivittänyt valmennusosaamistaan ja -näkemystään. Tämän lisäksi Matti on joukkuehengen luojana täysin omaa luokkaansa, Monto kiittelee liiton tiedotteessa.

Squashliitto teki samalla myös muiden maajoukkue- ja leiritysryhmien valmentajavalinnat. Tomi Niinimäki jatkaa naisten maajoukkueen vastuuvalmentajana. Matias Tuomi ja Heikki Kononen vastaavat alle 17-vuotiaiden maajoukkueesta ja Tommi Lind alle 15-vuotiaiden ryhmästä. Alle 13- ja alle 11-vuotiaiden ryhmästä vastaa valmennustiimi, johon kuuluu Tomi Niinimäki, Atte Stengård ja Riikka Piekäinen. Alle 19-vuotiaiden maajoukkuepelaajat leireilevät aikuisten maajoukkueiden kanssa.

Joukkueiden EM-kilpailut järjestetään ensi keväänä Helsingissä. Tämän vuoden EM-kilpailut, jotka piti pelata Hollannissa, on toistaiseksi siirretty, mutta ne tullaan suurella todennäköisyydellä perumaan koronaviruspandemian takia.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »