torstai 16.7.2020 | 17:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ei uusia koronatartuntoja perjantaina Soiten alueella – Synnyttäjien tukihenkilöt pääsevät jälleen synnytyksen jälkeen osastolle kesäkuun alusta lähtien

Hanna Rautio
Pe 29.5.2020 klo 15:14

Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten toiminta-alueella ei ole todettu perjantaina uusia koronavirustartuntoja. Laboratoriovarmennettuja tartuntoja on tähän mennessä yhteensä 24.

Soitesta kerrotaan, että koronapuhelimessa ja infektiovastaanotoilla tilanne on rauhallinen. Koronavirustestejä tehdään matalalla kynnyksellä koronaoireisille.

Koko Suomessa on todettu yhteensä 6 776 koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä lisääntyi torstaista 33:lla.

Ensi maanantaista, kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien isät tai synnyttäjien muut tukihenkilöt pääsevät jälleen vierailemaan osastolla synnytyksen jälkeen. Tämä koskee Keski-Pohjanmaan keskussairaalan alueella asuvia oireettomia tukihenkilöitä. Oireeton tukihenkilö voi osallistua myös suunniteltuun sektioon.

Avohoitokäynneille (seulontaultraäänitutkimuksiin, äitiys-, päivystys- ja lasketun ajan ylittäneiden kontrollikäynneille) tukihenkilö ei toistaiseksi pääse mukaan. Tukihenkilö ei voi myöskään olla mukana osastolla synnytyksen käynnistysvaiheessa, eikä silloin kun potilas on muusta syystä osastohoidossa ennen synnytystä.

Rajoitukset aloitetaan tarpeen mukaan uudelleen, mikäli koronavirustartuntojen määrä lisääntyy synnytyssairaalan alueella, Soitesta tiedotetaan.

Aikuissosiaalityön ryhmätoimintoja on aloitettu käynnistämään asteittain hygienia- ja väljyyssuositukset huomioiden toukokuun loppupuolelta alkaen. Aikuispsykiatrialla suunniteltua asiakasvastaanottoa toteutetaan puhelimitse ja osa vastaanottokäynteinä.

Mielenterveyskuntoutujien asumis- ja tukipalveluissa suunnitellut asiakaskäynnit toteutetaan tapaamalla ja puhelimitse.

Mielenterveyskuntoutujien päivä- ja työtoiminta sekä Siilinpesän ja Puolivälinkodin ryhmätoiminta aloitetaan 1. kesäkuuta alkaen erityisjärjestelyin.

Päihde- ja riippuvuuspalveluissa avokuntoutus, mukaan lukien Jokilaakson tiimi suunnitellut asiakaskäynnit toteutetaan tapaamalla ja puhelimitse.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »