torstai 16.7.2020 | 15:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kaustisen Evankelinen Opisto ja Seurakuntaopisto yhdistyvät

Riikka Sipilä
Ti 2.6.2020 klo 19:09 | päivitetty ti 19:13

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kaustisen Evankelinen Opisto ja Kirkkopalvelut-konserniin kuuluva Seurakuntaopisto yhdistyvät ensi vuoden alussa.

Kaustisen Evankelisen Opiston kannatusyhdistys ry päätti vuosikokouksessaan tiistaina, että Kaustisen Evankelinen Opisto ja Seurakuntaopisto muodostavat jatkossa oppilaitoskokonaisuuden.

Toiminnallinen yhteistyö aloitetaan syksystä 2020 alkaen ja yhdistyminen toteutuu virallisesti vuoden vaihteessa.

– Integraatio vaikuttaa myönteisesti opistomme elinvoimaisuuteen ja sen myötä voimme turvata kurssi- ja koulutustoimintamme järjestämisen myös jatkossa, toteaa Kaustisen Evankelisen Opiston rehtori Maria Murtomäki.

Kaustisen Evankelisen Opiston nykyinen henkilöstö siirtyy vanhoina työntekijöinä uuden työnantajan palvelukseen ja opiskelijat jatkavat opintojaan normaalisti.

– Seurakuntaopiston kasvatus- ja sosiaalialan koulutuksella palvellaan laajasti koko yhteiskuntaamme. Nyt tavoitteenamme on kirkollisen koulutuksen ja tältä arvopohjalta toimivien oppilaitosten toimintaedellytysten turvaaminen tulevaisuudessa. Toivon, että jokainen toimija tällä kentällä arvioi pitkän tähtäimen selviytymis- ja menestymisstrategiansa, Kirkkopalvelujen johtaja Ilkka Mattila sanoo.

Kaustisen Evankelisella Opistolla järjestetään vapaan sivistystyön kurssi- ja koulutustoimintaa muun muassa hyvinvoinnin ja kansanmusiikin aloilta. Lisäksi opisto tarjoaa kasvatus- ja ohjausalan ammatillista koulutusta. Vuodesta 1977 lähtien opistosta on valmistunut lastenohjaajia kirkon ja yhteiskunnan varhaiskasvatukseen.

Kirkkopalvelut ry:n ylläpitämä Seurakuntaopisto on puolestaan Suomen suurin vapaan sivistystyön tarjoaja, joka antaa koulutusta vuosittain 3500 opiskelijalle.

Seurakuntaopistossa opiskellaan ammatillista perus-, lisä- ja täydennyskoulutusta, yleissivistävää ja valmentavaa koulutusta, työyhteisöjen kehittämispalveluja ja konsultointia sekä vapaa-ajan kursseja. Työntekijöitä Seurakuntaopistolla on 170 ja se toimii Järvenpäässä, Lapualla, Pieksämäellä, Ruokolahdella ja Uudessakaarlepyyssä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »