torstai 16.7.2020 | 16:46
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Neljäs lisätalousarvio on yli 5 miljardin euron kokonaisuus – Hallitus kertoo tänä iltana lisätalousarvioesityksestä, katso info täältä

Riikka Sipilä
Ti 2.6.2020 klo 20:08 | päivitetty ti 21:13

Neljäs lisätalousarvio on yli 5 miljardin euron toimenpidekokonaisuus. Hallitus sai valmiiksi neljännen lisätalousarvionsa tiistaina illalla. Nyt neuvoteltu paketti sisältää muun muassa lähes miljardin euron suuruisen panostuksen raiteisiin. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) kuvasi sitä ennennäkemättömäksi. Neuvotteluiden vaikeudesta kertoi sekin, että hallituspuolueet pääsivät tiedottamaan asiasta vasta myöhään tiistai-iltana, puoli yhdeksän aikaan.

Vuoden 2020 neljäs lisätalousarvioesitys on osa koronavirusepidemian jälkihoitoa, jolla hallitus tukee taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää nousua kriisistä.

Vaikutusten lieventämiseksi hallitus päätti toteuttaa laaja-alaisen noin 320 miljoonan euron lasten ja nuorten hyvinvointipaketin. Hyvinvointipaketti kohdistuu opetus- ja kulttuuriministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön sekä työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonaloille.

Opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnonalalle ehdotetaan kaikkiaan 159 miljoonaa euroa lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseen. Lisäksi kuntien tukeen sisältyy peruspalvelujen valtionosuuden korottaminen liittyen lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen.

Elvytyskokonaisuuteen sisältyy myös useita väyläverkon kehittämishankkeita, joiden valtuudet ovat yhteensä noin 404 miljoonaa euroa. Mukana on muun muassa ehdollisena Metsä Groupin biotuotetehtaan investointipäätökselle yhteensä 156 miljoonan euron valtuus tähän liittyviin infrahankkeisiin. Lisäksi kokonaisuuteen sisältyy perusväylänpitoon 30 miljoonan euron ehdotus teiden päällysteiden korjaamiseen.

Paikalla tiedotustilaisuudessa ovat pääministeri Sanna Marin, valtiovarainministeri Katri Kulmuni, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson, sisäministeri Maria Ohisalo ja opetusministeri Li Andersson.

Voit katsoa hallituksen infon myös täältä.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »