lauantai 8.8.2020 | 17:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi Katri Kulmunin eroa valtiovarainministerin tehtävistä Keskipohjanmaalle: "Arvostan, että pystyi tekemään näin kovan päätöksen" – Ei ota kantaa siihen, onko hän seuraava valtiovarainministeri

Vili Ruuska
Pe 5.6.2020 klo 16:12 | päivitetty pe 18:36

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävistä tuli yllätyksenä elinkeinoministeri Mika Lintilälle (kesk.). Hän pitää asiaa erittäin harmittavana.

– On tietysti suoraselkäinen ratkaisu, ja arvostan, että Kulmuni pystyi tekemään näin kovan päätöksen. Hän puolueen puheenjohtajana tunnisti keskustelun perusteella, että hänen koulutuksestaan oli tullut rasite, jota oli vaikea sivuuttaa, Lintilä kommentoi.

Kulmuni joutui kohun keskelle tilattuaan viestintäpalveluja konsulttiyritykseltä yli 50 000 euron edestä. Mediavalmennuskohu johti viime kädessä Kulmunin eroon.

Lintilä myöntää, että konsulttiyritykseltä saadun kalliin koulutuksen hinnat olisi pitänyt tarkistaa. Muiden toimijoiden kuin Kulmunin olisi kuitenkin pitänyt huolehtia tästä.

– Sillä aikataululla, joka ministerillä on, ei pysty, Lintilä toteaa.

Lintilä ei ota kantaa siihen, onko hän seuraava valtiovarainministeri. Uuden valtiovarainministerin nimitys on keskustan ja eduskuntaryhmän harteilla. Ero on niin tuore asia, että aikataulutuksesta ei ole vielä tietoa. Lintilä kuitenkin painottaa, että hallituksen pitää olla toimintakykyinen jo ensi viikolla.

– Tärkeintä on se, että hallituksen toimintakyky turvataan välittömästi. Maassa on jo pandemiakriisi, joten emme tarvitse enää poliittista kriisiä, Lintilä päättää.

Vuosi politiikassa on ollut myrskyisä. Ensin kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) sai lähteä Postin omistajaohjaussotkujen takia marraskuun lopulla. Jälkijunassa pyöröovista ulos matkasi pääministeri Antti Rinne (sd.) hallituksineen luottamuspulan vuoksi joulukuussa. Nyt oli Kulmunin vuoro astella lankkua pitkin mereen.

Tapahtumat ovat olleet kiistatta poikkeuksellisia. Onko merkittävässä asemassa olevien poliitikkojen, kuten ministerien, erokynnys kuitenkin madaltunut?

– Ehkä jonkin verran. Tämä kertoo politiikan epävarmuudesta ja turbulenssista. Huomenna tulee vuosi siitä, kun Rinteen hallitus nimitettiin. On ollut melkoista menoa. Toivoisi vakautta ja ennustettavuutta, Lintilä summaa.

//5.6. kello 16.15 Muokattu otsikkoa.

//5.6. kello 16.32 Täydennetty juttua kertauksella politiikan vuodesta.

Lue myös:

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottavaisena: Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ei horjuta hallitusta

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ei yllättynyt valtiovarainministeri Katri Kulmunin erosta – Kaustislainen oppositiopoliitikko hallituksen asemasta: "Tulisi nyt ymmärtää väistyä sivuun"

Katri Kulmuni ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä mediavalmennuskohun takia – Elinkeinoministeri Mika Lintilä harmittelee eroa: "Tietysti suoraselkäinen ratkaisu"

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä Kulmunin erosta: "Yllättynyt olen, jos hän ei haastajia saa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »