lauantai 8.8.2020 | 17:00
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkkä Kulmunin erosta: "Yllättynyt olen, jos hän ei haastajia saa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa"

Emma Halla-aho
Pe 5.6.2020 klo 16:35 | päivitetty pe 18:37

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Katri Kulmuni ilmoitti tänään eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä. Keskustan Keski-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Timo Pärkän mielestä tämän hetkinen keskustan elinkeinoministeri Mika Lintilä olisi paras sekä luontevin vaihtoehto uudeksi valtiovarainministeriksi.

– Uskon, että hänellä on parhaat edellytykset tähän pestiin, Pärkkä kommentoi.

Keski-Pohjanmaan keskustan piiri kokoontuu ensi viikolla, mutta Pärkkä uskoo piirin olevan samoilla linjoilla hänen kanssaan.

Suomen Kuvalehti kertoi tiistaina, että Kulmuni on laskuttanut valtiovarainministeriötä sekä työ- ja elinkeinoministeriötä lähes 50 000 eurolla liittyen yksityisen konsulttiyrityksen viestintäpalveluista. Kulmunin aiempaa toimintaa Pärkkä kuvaa hapuilevana, mutta antaa osan kritiikkiä myös esikunnan puoleen.

– Avustajat ovat valmistelleet ja muokanneet varmasti kyseistä koulutusasiaa, Pärkkä pohtii esikunnan toimintaa.

Pärkän mukaan Kulmuni teki oman ratkaisun ja arvio parhaaksi toimia tällä tavalla.

– Aika puskista tämä ero kuitenkin tuli, Pärkkä jatkaa.

Avoimeksi kysymykseksi Kulmunin tiedotustilaisuudessa Pärkälle jäi linjaus siitä, kuinka kauan Kulmuni aikoo jatkaa keskustan puheenjohtajana.

– Yllättynyt olen, jos hän ei haastajia saa syyskuussa pidettävässä puoluekokouksessa, Pärkkä toteaa.

//5.6. kello 16.49 Muokattu otsikkoa.

Lue myös:

Pietarsaarelainen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson luottavaisena: Katri Kulmunin ero valtiovarainministerin tehtävästä ei horjuta hallitusta

Perussuomalaisten kansanedustaja Mauri Peltokangas ei yllättynyt valtiovarainministeri Katri Kulmunin erosta – Kaustislainen oppositiopoliitikko hallituksen asemasta: "Tulisi nyt ymmärtää väistyä sivuun"

Elinkeinoministeri Mika Lintilä kommentoi Katri Kulmunin eroa valtiovarainministerin tehtävistä Keskipohjanmaalle: "Arvostan, että pystyi tekemään näin kovan päätöksen" – Ei ota kantaa siihen, onko hän seuraava valtiovarainministeri

Katri Kulmuni ilmoitti eroavansa valtiovarainministerin tehtävästä mediavalmennuskohun takia – Elinkeinoministeri Mika Lintilä harmittelee eroa: "Tietysti suoraselkäinen ratkaisu"

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »