tiistai 22.9.2020 | 03:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Emma Halla-ahon kolumni: Milloin saan taas halata mummua?

To 11.6.2020 klo 06:30

Virtuaalihalaukset ja lentosuukot ovat tulleet jo vähän liiankin tutuiksi viime kuukausien aikana. Meinaan, että itselleni ehdottomasti raskainta on ollut etäisyyden pitäminen isovanhempiini. Siitä on kohta kolme kuukautta, kun olen viimeksi halannut heitä.

Ensin katseltiin ja vilkuteltiin vain ikkunan takaa, mutta sittemmin olemme tohtineet juoda jo päiväkahveja pihalla, parin metrin etäisyydellä toisistamme. Itsensä tuntee ihan pikkulapseksi, kun joutuu muistutella parin minuutin välein itseään "Älä koske" tai "Älä mene liian lähelle".

En ole jaksanut harmitella edes kesän tapahtumien tai ulkomaanmatkojen peruuntumista vaan sitä, milloin annetaan lupa rutistaa ja suukottaa mummua oikein kunnolla. Sitä minä tässä olen eniten kaivannut.

Sen lisäksi minulla on kertynyt kassillinen korjattavia vaatteita, jotka pitäisi viedä mummulle, suunnistuskarttoja papalle ja paljon kuulumisia, jotka eivät välity puhelimitse. Eskarissa kenkäni mennessä rikki, olin todennut hoitajalle vain, ettei sitä kannata pois heittää, kun mummuni voi korjata sen.

Kysehän ei ole pelkästään siitä, ettenkö osaisi vaatteitani korjata tai karttoja analysoida itsekseni. Ne hetket ovat meidän yhteistä aikaa, jota ei mikään muu korvaa.

Isovanhemmat ovat aina niitä, joiden luona ruoka maistuu paremmalta kuin kotona. Ne, jotka jaksavat olla ylpeitä ja iloisia, minun jokaisesta pienestäkin saavutuksesta. Ne, joita vilpittömästi kiinnostaa, mitä minulle kuuluu.

Minä olen ollut siitä onnekas, että elämässäni isovanhemmat ja vielä heidänkin vanhempansa ovat olleet läsnä ja pitkään. Sen lisäksi, että lapsena oli hienoa saada syntymäpäivänä monta pakettia, olen saanut osakseni myös äärimmäisen vilpitöntä rakkautta.

Tämä kolumni on iso ja lämmin virtuaalihalaus jokaiselle rakastavalle isovanhemmalle.

Mummut, papat, mummot, vaarit, muffat ja fafat – Olette korvaamattomia kannattelijoita. Itse toivon sydämestäni, että teidän voimienne hiipuessa annatte vuorostaan meidän nuorempien kannatella teitä. Se ei ole meille taakka vaan etuoikeus.

Tämä kolumni on iso ja lämmin virtuaalihalaus jokaiselle vilpittömälle ja rakastavalle isovanhemmalle.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »