keskiviikko 4.8.2021 | 16:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Mielipide

Lukijan mielipide: Yrityselämä tarvitsee vahvan brändin

Pe 26.6.2020 klo 17:15

Kokkolan kaupungin brändityö on herättänyt viime aikoina laajaa keskustelua. Ja hyvä niin. Brändin tulisi ilmentää kaupungin vahvuuksia ja vahvistaa yhteisöllisyyttä. Paikkakunnallisen identiteetin lisäksi brändityöllä on myös erittäin suuri merkitys paikalliselle elinkeinoelämälle.

Jos paikkakuntamme haluaa tarjota yksilöille ja yrityselämälle menestymisen edellytyksiä, brändi tarjoaa etusivun paikan sen viestimiseen. Ei tarvitse kuin katsoa naapurikaupunkeihin, niin näemme erinomaisia esimerkkejä siitä, kuinka brändit vahvistavat yrityselämän vetovoimaisuutta ja edistävät alueen työllisyyttä.

Brändin merkitystä ulkopaikkakuntalaisten rekrytointiin, yritysten hyvinvointiin, kaupankäyntiin ja vientiin ei voi liikaa korostaa. Siksi on hyvä, että tätä brändityötä vihdoin tehdään. Toivottavasti asian parissa työskentelevillä on riittävästi voimia ja uskallusta vaatia palveluntarjoajalta sellaista lopputulosta, johon asiakkaat – eli kaupunkilaiset ovat tyytyväisiä.

Paikkakunnallamme toimivat yritykset ja teollisuus ansaitsevat ja tarvitsevat paljon enemmän kuin ”ookoota”. Ei ”tavallinen” houkuttele yrityksiä, jotka tavoittelevat liikevaihdon kasvua ja onnistumista. Visionääriset start up-yritykset tuskin valitsevat paikkakunnakseen ”ok”-kaupunkia. Tavallisella ei ole vetovoimaa, joka houkuttelisi puoleensa turisteja, tapahtumia, investointeja, yritystoimintaa tai osaavaa työvoimaa.

Brändityö on saumattomasti yhteydessä strategiatyöhön – tavoitteisiin ja visioon tämän kaupungin tulevaisuudesta. Brändillä on voimaa, jolla se tekee itsestään totta.

Ei kai keskinkertainen ole parasta, mitä tämä kaupunki haluaa tarjota asukkailleen ja yrityselämälleen?

Brändikeskustelun myötä paikkakuntalaiset ovat ideoineet julkisessa keskustelussa runsaasti paikkakuntamme aitoihin menestystekijöihin liittyviä vahvuuksia.

Toivon, että päättäjät osaavat suhtautua näihin vahvuuksiin niiden ansaitsemalla vakavuudella ja nähdä lähelle. Niiden vahvuuksien päälle on kaikki edellytykset rakentaa brändi, joka myös vahvistaa alueemme veto- ja pitovoimaisuutta ja menestymisen edellytyksiä.

Eeva Välikangas

KTM,TaM

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »