tiistai 4.8.2020 | 00:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kesäsoittokunta aloitti kesän esitykset Kokkolassa – Kauppatorilla soi hyvä musiikki ja tunnelma oli kesäinen, katso aurinkoiset kuvat esityksistä

Anu Jylhä
La 27.6.2020 klo 13:40 | päivitetty la 14:41

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan kesäsoittokunta avasi kesän esityskautensa Kauppatorilla lauantaiaamupäivällä. Sää oli mitä erinomaisin saapua kuuntelemaan soittokunnan esitystä.

Soittokunta esiintyi Kauppatorin esityksen jälkeen lisäksi Vohvelikahvilassa. Kaiken kaikkiaan esityksiä on 12 yhden viikon aikana ensi perjantaihin asti.

– Perinteitä kunnioittaen aloitamme tänäkin kesänä esitykset Kauppatorilta, sillä ainakin viimeiset 19 vuotta olemme tehneet niin. Kesäsoittokunta on ollut osa kaupungin kesää jo 25 vuoden ajan, kertoo kesäsoittokunnan kapellimestari Pasi Ojala.

Kesäkuussa soittokunta pääsi kokoontumaan harjoituksiin yhdessä koronarajoitusten höllennettyä.

– On todella mukava päästä esiintymään ja nuoret ovatkin innolla tätä odottaneet. Keväällä kaikki esitykset peruuntuivat ja harjoittelimme vain etäyhteyksien kautta, sanoo Ojala.

Kauppatorilla esitystä kuuntelemassa olivat Arja ja Elina Tyrjy. He olivat tulleet torille juuri soittokuntaa katsomaan.

– Hyvältä kuulostaa ja on mukavan kesäinen tunnelma. Ihana päästä pitkästä aikaa ihmisten ilmoille pahimman tautitilanteen jälkeen, kertovat Tyrjyt.

Elina Tyrjy on soittanut itsekin soittokunnassa aiemmin. Kaksikko aikoo mennä kuuntelemaan kesäsoittokuntaa myöhemminkin, mikäli he vain pääsevät.

Tuomas, Eija ja Pirkko Hakunti nauttivat myös soittokunnan esityksestä ja aurinkoisesta säästä.

– Tulimme katsomaan, koska tyttömme soittaa soittokunnassa. Hienolta kuulostaa ja huomaa, että he ovat kehittyneet, vastaa Tuomas Hakunti.

Hakunnit ovat seuranneet soittokunnan esityksiä jo useamman vuoden ajan. Hekin menevät mahdollisesti kuuntelemaan kesäsoittokunnan esitystä vielä uudelleen viikon aikana.

Soittokunnan ohjelmistoon kuuluu kevyttä puhallinmusiikkia. Ryhmä esiintyy viikon aikana muun muassa kaupungin puistoissa, torilla ja muutamilla vanhainkodeilla.

Esitysten jälkeen ryhmä palaa harjoitusten pariin ja syyskuussa se on esiintymässä Kokkolan 400-vuotisjuhlassa.

Kesäsoittokunta on muodostettu Kokkolan Konservatorion nuorisosoittokunnan A-orkesterista. Heistä mukana kesäsoittokunnassa on noin 30.

Kaiken kaikkiaan esityksiä on 12 yhden viikon aikana ensi perjantaihin asti.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »