keskiviikko 12.8.2020 | 19:14
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Vili Ruuskan kolumni: Kesä koitti penkkiurheilijalle – Nostalgiapätkät vaihtuivat live-urheiluun

Ti 30.6.2020 klo 06:30

Tuli joulu keskelle kesää. Ilmaus kuvaa yhtä huonosti vallitsevaa säätä kuin kristillisen kirkkovuoden rakentumista. Kunhan leikkisästi yritin sanoittaa tuntemukset, jotka kesäkuun puoliväli ja sen jälkeiset viikot synnyttivät.

Intohimoinen penkkiurheilija sai tuohon aikaan vihdoin ahmittavakseen reaaliaikaisesti välitettävää urheilua. Voittaako saksalaisjätti Bayern München päävastustajansa Borussia Dortmundin jalkapallon Bundesliigassa? Kykeneekö snooker-suuruus Judd Trump maksimibreikkiin eli 147 pisteeseen? Kuinka hurjia aikoja Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske kellottavat pika-aidoissa?

Suodatin oli kaikkiruokaisella seuraajalla poikkeuksellisen väljä, kun suoratoistopalvelut ja verovaroja polttoaineenaan käyttävä sisällöntuottaja alkoivat juntata lähetyksiä eetteriin. Laji kuin laji upposi.

Kaltaiseni palloilun ystävä on ehtinyt herkutella alkupaloilla. Pääruoan tarjoilu alkaa tällä viikolla. Pesäpallolle sielunsa myyneen kalenterissa torstai on iso päivä. Tuolloin alkaa miesten Superpesis. Kansallispelin vanavedessä kakkoslajina tulee jalkapallo, jonka kotimainen pääsarja eli Veikkausliiga starttaa keskiviikkona.

Jos tartuntatautitilanne antaa myöten, heinä-elokuussa hikoillaan koripalloparketilla ja jääkiekkokaukalossa rapakon takana. Olisivat kaivattuja värejä ennestäänkin kirjavaan lajipalettiin.

Mennään siis jo aika leveällä arsenaalilla. Suurtapahtumien peruuntuminen ei ota pattiin – enää. Hymyilyttää, kun sentään sarja- ja kilpailuarki saadaan rullaamaan. Riittää vallan mainiosti ikuisuudelta tuntuneen tauon jälkeen.

Koosteilla, dokumenteilla ynnä muilla nostalgiapätkillä pärjäsi pahimman yli. Ne olivat ainoastaan korvikkeita, joskin kelvollisia sellaisia.

Huomattava osa sisällöistä oli toki sellaisia pätkiä, joita en ollut nähnyt. En muistanut kaikkia tuloksia tai ainakaan tapahtumien kulkua etukäteen. Voisi siten heittää sellaisen haaston, että katsomani materiaali vertautuu soveltuvin osin live-urheiluun.

Teknisesti kyllä, muuten ei. Jotain ontoista tapahtumista puuttui. Se jokin oli tunne, joka kaappaa rationaalisimmankin katsojan valtaansa pelin tiimellyksessä.

Muun muassa tiukkojen tilanteiden aiheuttamien adrenaliinikuohujen takia toljotan illat pitkät urheilua. Paikan päällä ja ruudun välityksellä – molempi parempi.

Hymyilyttää, kun sentään sarja- ja kilpailuarki saadaan rullaamaan.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »