tiistai 19.1.2021 | 13:11
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Rautiossa Kalajoella paloi metsää seitsemän hehtaarin alueella maanantaina – Paloa taltutettiin kellonympäryksen verran, kohteessa enimmillään kolmisenkymmentä sammuttajaa

Anu Jylhä, Vili Ruuska
Ma 29.6.2020 klo 15:50 | päivitetty ti 07:14

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Keskisuuri maastopalo Rautiossa Kalajoella työllisti alueen pelastuslaitoksia maanantaina ja tiistaina. Metsää paloi noin seitsemän hehtaarin alueella.

Hälytys savuhavainnosta tuli hieman ennen yhtä maanantai-iltapäivällä. Illalla seitsemän jälkeen pelastuslaitos ilmoitti, että maastopalo on saatu hallintaan ja jälkisammutustehtäviin on siirrytty. Pelastuslaitos oli jälkivartiointitehtävässä kohteessa koko yön.

Kahden aikoihin maanantain ja tiistain välisenä yönä pelastuslaitos tiedotti, että yksittäisten palopesäkkeiden sammutus on meneillään. Tuolloin arvioitiin, että työ saadaan aamuun mennessä valmiiksi, minkä jälkeen kohde luovutettaisiin omistajien valvontaan.

Havainnon palosta teki ohikulkija. Palo levisi kivikkoisessa ja turvepohjaisessa maastossa. Palo ei aiheuttanut henkilövahinkoja, mutta se oli työläs sammuttaa.

Alueella enimmillään työskenteli kolmisenkymmentä pelastuslaitoshenkilökuntaan kuuluvaa Jokilaaksojen sekä Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren pelastuslaitosten alueelta.

Jokilaaksojen pelastuslaitoksen ensimmäinen twiitti tulipalosta:

Ja toinen twiitti tulipalosta:

//29.6. kello 21.18 Juttuun lisätty toinen twiitti.

//30.6. kello 7.11 Päivitetty juttua kauttaaltaan. Muokattu otsikkoa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »