maanantai 13.7.2020 | 00:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan ratapihan turvalaitteiden uusiminen käynnistyy – Tietokoneavusteinen ohjausjärjestelmä mahdollistaa raiteiden tehokkaamman käytön

Anu Jylhä
Ke 1.7.2020 klo 08:09 | päivitetty ke 08:11

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkola ratapihan turvalaiteurakka käynnistyy, tiedottaa Väylävirasto. Ratapihan turvalaitteiden uusiminen alkaa heinäkuussa johtoteiden rakentamisella.

Suunnittelutyötä on tehty viime vuodesta lähtien ja hankkeen on määrä valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä. Turvalaitteiden käyttöönottovaiheesta aiheutuu ajoittaista häiriötä raideliikenteelle.

Kokkolan ratapiha on vilkas tavaraliikenteen asema.

Hankkeessa uusitaan vanhentuneet turvalaitejärjestelmät, mikä parantaa ratapihan turvallisuutta ja mahdollistaa tulevaisuudessa eurooppalaisen rautatieliikenteen hallintajärjestelmän, eli ERTMS-järjestelmän käyttöönoton. Tietokoneavusteisen ohjausjärjestelmän avulla raiteita pystytään käyttämään tehokkaammin ja käsin käytettävien turvalaitteiden määrä vähenee.

Hanke aloitetaan kaapelireittien ja opastimien perustusten rakentamisella. Syksyllä on vuorossa laitetilojen rakentaminen. Käyttöönottovaihe on vuonna 2022, jolloin laitteiden käyttöönotosta aiheutuu ajoittaista häiriötä henkilö- ja tavaraliikenteelle.

Hankkeen budjetti on 8 miljoonaa euroa.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »