perjantai 7.8.2020 | 04:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Saga Fursin yt-neuvottelut päättyneet: 34 vakituista työsopimusta purettu – Lomautukset jatkuvat tytäryhtiö Furfixilla Kaustisella, ei potkuja

Anu Jylhä, Vili Ruuska
Ti 14.7.2020 klo 12:00 | päivitetty ti 14:37

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Turkishuutokauppoja järjestävän Saga Fursin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Pedersörestä kotoisin olevan yhtiön toimitusjohtaja Magnus Ljungin mukaan yt-neuvottelujen lopputuloksena Saga Fursin 34 vakituisen työntekijän työsopimus purettiin maanantaina. Lisäksi kuuden henkilön työsopimukset päättyivät loppukevään ja alkukesän aikana eläkejärjestelyjen kautta.

– Työvoimastamme kaksi kolmasosaa on kausityöntekijöitä, joten heidänkin määrää vähennetään samassa suhteessa, Ljung kertoo.

Tytäryhtiö, nahkontakeskus Furfix Oy toimii Kaustisella. Yrityksen työntekijöille ei ole tulossa lähtöpasseja.

– Yt-neuvottelut vaikuttavat meihin sillä tavoin, että lomautukset jatkuvat. Mennään lomautuksilla kauden loppuun asti. Kauden aikana tuotantoon siirtyy osa työntekijöistä, toimitusjohtaja Jan Lillsund selvittää yt-neuvotteluiden vaikutusta yrityksen toimintaan.

Furfixilla on 33 vuosityöpaikkaa, joista kahdeksan on vakituisia työntekijöitä. Vuonna 2000 perustetun osakeyhtiön liikevaihto on pyörinyt neljän miljoonan euron paikkeilla.

Saga Fursin tiedotteessa kerrotaan, että yt-neuvottelujen tavoitteena oli uudistaa organisaatiorakennetta sekä tehostaa toimintaa.

– Olemme luopuneet osasta toimintojamme. Toimintamme keskittyy nyt nahkojen keräilyyn, lajitteluun ja myyntiin sekä rahoittamiseen. Olemme siis yksinkertaistaneet toimintaamme, Ljung jatkaa.

Yhtiö on alkanut myös tiivistämään yhteistyötä alan eri toimijoiden kanssa.

Yt-neuvotteluiden piirissä olivat konsernin kaikki yhtiöt Suomessa, mutta säästöohjelma ja henkilöstöleikkaukset koskevat koko konsernia niin Suomessa kuin ulkomailla.

Koronaviruspandemia on vaikuttanut yhtiön toimintaan heti talvesta lähtien. Normaalina vuotena yhtiö on myynnyt nahoistaan 80 prosenttia, tänä vuonna myynti jää vain 20 prosenttiin.

Kesäkuun 29. päivänä käydyssä turkishuutokaupassa välitysmyynnin arvo jäi alle 20 miljoonaan euroon, kun samaan aikaan viime vuonna järjestetyssä huutokaupassa myynti oli yli 100 miljoonaa euroa.

Ljungin mukaan suunta saattaa kuitenkin olla muuttumassa.

– Merkkejä elpymisestä on alkanut näkymään. Nämä tehdyt toimenpiteet pitäisi olla riittävät jatkoa ajatellen, toimitusjohtaja kommentoi.

//14.7. kello 14.06 Täydennetty juttua Furfixin toimitusjohtaja Jan Lillsundin kommenteilla. Muokattu otsikkoa.

#

Kommentoi 1 Kommentti

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »