lauantai 8.8.2020 | 05:35
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan elokuvakerho Cineman syksyn ohjelmisto lyöty lukkoon – Uusia lisäyksiä sekä keväällä näkemättä jäänyttä ohjelmistoa

Ke 15.7.2020 klo 13:56 | päivitetty ke 13:56

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kokkolan Cinema –elokuvakerho tiedottaa lyöneensä tulevan syksyn ohjelmiston lukkoon.

Syksyllä nähdään kaksi keväällä koronan vuoksi näkemättä jäänyttä elokuvaa, mutta myös uusia lisäyksiä. Esitykset ovat edelleen keskiviikkoiltaisin.

Ensimmäisenä kerhoelokuvana syksyllä nähdään Ladj Lyjn esikoisohjaus viime vuodelta, uuden ajan Les Miserablés (9.9.).

Elokuva voitti Cannesin elokuvajuhlien pääkilpasarjan arvostetun Jury Prize –palkinnon. Elokuva kertoo selkkauksista poliisin ja nuorten siviilien välillä Pariisin lähiössä pienessä betonisumpussa.

Syyskuussa Cinema tekee yhteistyötä kolmatta kertaa järjestettävien Kokkolan Kinojuhlien (11.-13.9.) kanssa, kun Kokkolan Työväentalolla nähdään Edgar Allan Poen tekstiin perustuva Usherin talon häviö (1928).

Elokuva esitetään Radiopuhelimet-yhtyeen säestämänä.

Lokakuun 7. päivä on vuorossa elokuvakerholaisten keväällä äänestämä klassikko eli Piano (1993, Jane Campion). Kolmella Oscarilla palkittu elokuva rakkaudesta, intohimosta ja musiikin mahdista Uuden-Seelannin maalauksellisissa maisemissa.

4. marraskuuta esitetään Berliinin elokuvajuhlien Hopeisella karhulla palkittu System Crasher (2019). Koskettava elokuva kertoo 9-vuotiaasta Bennistä, joka valahtaa toistuvasti sosiaalihuollon turvaverkkojen lävitse.

Joulukuussa vuorossa on Terrence Malickin A Hidden Life (2019). Legendaarisen Malickin ohjaama tosipohjainen draama kertoo itävaltalaisesta maanviljelijästä, joka toisen maailmansodan aikaan kieltäytyi asepalveluksesta Saksan natsiarmeijassa, vaikka tiesi sen tarkoittavan kuolemantuomiota.

Elokuvaa on pidetty Malickin paluuna huipulle. Elokuva nähdään 2. joulukuuta.

Kokkolan Cinema -elokuvakerhon jäseneksi voi liittyä vaikka heti, jäsenmaksu loppuvuodelle on 10 euroa. Jäsenet saavat lippualennuksen (normaali hinta 10 euroa, jäsenhinta 8 euroa) ja muita etuja.

Jäsenlomakkeita on saatavilla Bio Rexissä, mutta ilmooittautua voi myös sähköpostitse Keski-Pohjanmaan kesäyliopistolle (teija.myllymaki@kpkesayliopisto.fi).

Kokkolan Cinema –elokuvakerhoa pyörittävät Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto, Kokkolan Bio Rex ja elokuvaharrastajat.

#

Kommentoi 0 Kommenttia

Kommentointi on vain tilaajille.

Juttua ei ole vielä kommentoitu.

Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »