lauantai 8.8.2020 | 18:51
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Useita menehtynyt liikenneonnettomuuksissa: "Hyvä ajokeli saattaa luoda tunteen, että nyt voi ajaa vähän lujempaa"

Tanja Nuotio Riina Rastas
To 16.7.2020 klo 08:05 | päivitetty to 21:27

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Eri puolilla maata on sattunut useita vakavia tieliikenneonnettomuuksia, joissa on menehtynyt ja loukkaantunut ihmisiä.

Torstaina ennen yhtätoista aamupäivällä kaksi ihmistä menehtyi ja kaksi loukkaantui vakavasti liikenneonnettomuudessa Parkanossa. Torniossa puolestaan mies törmäsi aamulla autolla betonipilareihin ja menehtyi.

Keskiviikkoiltana moottoripyöräilijä ja polkupyöräilijä kuolivat onnettomuudessa Kokemäellä. Lahdessa keski-ikäinen mies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa ja Karkkilassa henkilöauto osui elintarvikerekkaan puolenyön jälkeen ja kuljettaja menehtyi.

Tieliikennekuolemia tapahtui viime vuonna kesäkuukausina enemmän kuin muina kuukausina, selviää Tilastokeskuksen tilastoista. Esimerkiksi kesäkuussa 2019 menehtyi 24 ihmistä, kun taas saman vuoden tammikuussa menehtyi 13 ihmistä.

– Kesäkuukausina ihmisiä liikkuu paljon. Ykkössyy kuolemaan johtaville onnettomuuksille on liian suuri tilannenopeus. Hyvä ajokeli saattaa luoda tunteen, että nyt voi ajaa vähän lujempaa. Se voi olla petollista, kertoo Liikenne ja viestintäviraston Traficomin ajoneuvopalveluiden johtaja Esa Aaltonen.

Ajonopeuden lisäksi kuolemia liikenteessä aiheuttaa se, ettei autossa käytetä turvavöitä, tai kevyen liikenteen ajoneuvoissa ei käytetä tarvittavia turvalaitteita kuten kypäriä. Myös päihteiden käyttö lisää riskiä joutua onnettomuuteen.

– Yleisimmät kuolemaan johtavat onnettomuustyypit ovat kohtaamisonnettomuus ja tieltä suistuminen maantiellä, Aaltonen selittää.

Kohtaamisonnettomuus voi johtua muun muassa ohitustilanteesta, jossa maantiellä ohittamaan lähtenyt on tehnyt virhearvioinnin ja törmää vastaantulevaan autoon.

Torstainaennen yhtätoista aamupäivällä menehtyi kaksi ihmistä ja kaksi loukkaantui vakavasti tieliikenneonnettomuudessa Parkanossa, kertoi Sisä-Suomen poliisilaitos tiedotteessaan.

Kahden henkilöauton ja yhden kuorma-auton kolari tapahtui Tampereentien ja Halmisentien risteyksessä valtatiellä 3. Liikenne oli vielä torstai-iltapäivällä poikki ja viranomaiset ohjasivat liikenteen kiertotielle.

Poliisi epäilee, että Tampereen suunnasta kohti Parkanoa ajanut kuorma-auto olisi törmännyt edellä ajaneeseen vasemmalle kääntymässä olleen auton perään. Siitä kuorma-auto olisi ajautunut vastaantulevien kaistalle ja törmännyt vastaantulevan auton etuosaan.

Poliisi suorittaa esitutkintaa ja onnettomuustutkintalautakunta tutkii asiaa. Poliisi ei ota vielä kantaa syyllisyyskysymykseen.

Torstaina kymmenen aikoihin aamulla menehtyi iäkäs mies liikenneonnettomuudessa Torniossa. Mies törmäsi henkilöautolla valtatiellä 29 Jokivarrentien alikulun kohdalla betonipilareihin ja ajautui törmäyksen jälkeen vastaantulevien kaistalle.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemansyyntutkintana. Asiasta tiedotti Lapin poliisilaitos.

Myöhään keskiviikkoiltana ja torstaita vasten yöllä tapahtui kolme liikenneonnettomuutta, joissa menehtyi yhteensä neljä ihmistä.

Yhdeksän jälkeen illalla tapahtui Kokemäellä onnettomuus, jossa oli mukana moottoripyörä ja polkupyörä. Onnettomuus tapahtui Kauvatsantien ja Orjapaadentien risteyksessä.

Lounais-Suomen poliisi tiedotti Twitterissä torstaiaamuna, että molempien ajoneuvojen kuljettajat menehtyivät. Poliisi on aloittanut onnettomuuden tutkinnan.

Torstaiaamupäivällä rekka ja kaksi henkilöautoa kolaroivat Tampereentiellä Parkanossa. Kuva onnettomuuspaikalta.
Timo Marttila

Keski-ikäinen mies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa keskiviikkoiltana Lahden Liipolassa. Mies oli menettänyt kuljettamansa moottoripyörän hallinnan törmäten valaisinpylvääseen Sinikantiellä.

Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta selvittävät onnettomuuden syytä.

Karkkilassa henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja osui elintarvikkeita kuljettavaan rekkaan Kakkostiellä eli Porintiellä.

Henkilöauto syttyi törmäyksessä palamaan ja kuljettaja menehtyi. Ulkopuoliset sammuttivat alkaneen palon.

Törmäys sattui heti puolenyön jälkeen Tuorilasta 3,5 kilometriä Rautamäen suuntaan.

Lisäksi on sattunut liikenneonnettomuuksia, joissa ei menehtynyt ihmisiä.

Torstaiaamuna seitsemän jälkeen henkilöauto suistui tieltä Juupajoella tiellä 58 Oriveden ja Keuruun välillä.

Henkilöauto suistui syvälle ojaan Lylynkankaantiellä Pirttikankaan kohdalla. Kuljettaja loukkaantui lievästi, mutta pelastuslaitos joutui avustamaan hänet pois autosta.

Juttua päivitetty klo 21.27: Juttua päivitetty kauttaaltaan. Lisätty Traficomin Esa Aaltosen kommentit, päivitetty otsikkoa

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »