torstai 6.8.2020 | 01:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Urheilu

Jani Suonperä paras amatööreistä –  Antti Isomaan Carmikas ja Mutti-Antti voittivat kotiradallaan Ylivieskassa

Simo Kattilakoski
Su 26.7.2020 klo 16:37

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Kaustislainen Jani Suonperä vankisti asemaansa amatööriohjastajien SM-liigassa Ylivieskassa. Suonperä ajoi hallitun voiton Rainer Björkrothin vahvalla Goncourt Dairpetillä, vaikka joutui alussa kiertää 800 – 900 metriä kolmatta rataa.

– Edessä menevä hevonen hiljensi kaarteissa ja lähdin siksi kolmannen kautta kohti kärkeä ja pääsin toiseen ulkopariin. Voitto oli kyllä niin helppo, miltä se näytti, Suonperä totesi.

Suonperälle viikko on ollut menestyksekäs. Keskiviikkona hän oli kolmas Pihtiputaalla ja Ylivieskasta tuli voitto.

– Ennen Pihtipudasta olin kahdeksantena. Aika lähellä kärkeä varmaan olen nyt kolmosen ja ykkösen jälkeen, Suonperä arvioi eri puolilla maata ajettavien karsintalähtöjen tilanteesta.

Seuraava osalähtö on Kokkolassa 6. elokuuta.

Ylivieskalaisvalmentaja Antti Isomaalla oli onnistunut työpäivä kotiradallaan. Ensin Carmikas otti voiton kylmäveristen ykköslähdössä. Esko Hakalan omistama Carmikas löi maaliviivalla niukasti Likserin.

Toisen voittonsa Isoama ajoi päivän päätteeksi sieviläisen Huuhan tallin lahjakkaalla 4-vuotiaalla Mutti-Antilla. Se voitti hallitusti johdettuaan koko matkan. Ylivieskan startti oli Mutti-Antin ensimmäinen.

Kylmäveristen aikatasoituksessa Johan Hjeltin Aronin Muisto teki vain sen, mikä oli välttämätöntä voiton eteen. Hjelt otti lähdön komentoonsa pitkältä takamatkalta jo kierros ennen maalia.

Volttiennätys koheni vain 0,7 sekunnilla ja on nyt 31,4 eli vaatimaton auton takaa 24,0-ennätyksen menneelle ruunalle.

Petri Klemolan hevosilla oli hyvä päivä Ylivieskassa. Nikulassa viimeksi kaatunut Valorous Leader otti helpon voiton johdettuun Hannu Hietasen ajamana juoksun jokaista metriä. Toinen lahjakkuus Tim Jerry ei ehtinyt johtaneen selästä edes haastaa voittajaa.

Klemolan Surprise Leader jäi niukasti toiseksi Inspis Arioson voitettua keulasta. Voittajan aurattua loppusuoralla ulospäin Surprise Leader kiri vapaaksi jäänyttä sisärataa, mutta ei ehtinyt aivan johtohevosen ohi.

Klemola seurasi ravit Ullavassa kännykästä kaivinkoneen päältä.

– Tytöt tykkäävät käydä raveissa, mutta minä olen jo niin monet ravit käynyt, ettei aina huvita lähteä, Klemola sanoi.

Hän odottaa Valorous Leaderistä juoksijaa. Alla on nyt kaksi starttia ja molemmat voittoja. Nikulan kaatumisesta ei Klemolan mukaan jäänyt hevoselle kammoa.

– Tytöt ovat treenanneet tätä ja minä olen ajanut vieressä kuumalla ruunalla. Kyllä se sivultakin katsottuna näyttää juoksijalta, Klemola huomauttaa.

Hän lähetti ravituomareillekin terveisiä.

– Varsinkin aloittelevien hevosten lähdöissä ei pitäisi pitää liian tiukkaa linjaa. Nuoret hevoset kuumenevat, jos lähtöä otetaan 4–5 kertaa uusiksi. Sakot perään ja vain selvistä edunsaamisista uusintalähtö, Klemola toivoo.

Myös Veera Vekolalla oli hyvä päivä. Hän voitti montelähdön Hot Devilillä ja ajoi kakkosen perholaisen Laura Kinnusen Nice My Sinillä. Sen nimi kääntyy osuvasti suomeksi eli on lausuttuna Naismaisin.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »