perjantai 18.9.2020 | 15:55
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Raju räjähdys Beirutin keskustassa – Ainakin kymmenen kuollutta, loukkaantuneita satoja

Daniel Wallenius
Ti 4.8.2020 klo 20:18 | päivitetty ti 21:37

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Ainakin kymmenen ihmistä on kuollut ja satoja loukkaantui valtaisassa räjähdyksessä Libanonin pääkaupungissa Beirutissa tiistai-iltana.

Räjähdys sattui kaupungin satama-alueella, missä on räjähteitä ja räjähdysherkkiä kemikaaleja sisältäviä varastoja, kertoivat Libanonin valtiollinen uutistoimisto NNA ja kaksi turvallisuuslähdettä uutistoimisto Reutersille.

Räjähdyksen syy tai se, millaisia aineita varastoissa on, ei ole vielä selvillä.

Turvallisuuslähteiden mukaan sairaalaan on tuotu kymmenen ruumista. Libanonin punainen risti kertoo hoitaneensa satoja loukkaantuneita.

Lisäksi Beirutin sataman johtaja kertoi Sky Newsille, että joukko palomiehiä katosi räjähdyksen yhteydessä.

Tapahtumasta sosiaalisessa mediassa leviävissä videoissa satama-alueella näkyy harmaa savupatsas, jota seuraa valtava räjähdys. Sen paineaalto lennättää kuvaajat taaksepäin.

Räjähdyksen jälkeen Beirutin kaduilla näkyi pökerryksissä hortoilevia itkeviä ihmisiä, jotka pyrkivät selvittämään läheistensä kohtaloa. Osa heistä oli haavoittuneita.

– Näin tulipallon ja savupatsaan Beirutin yllä. Ihmiset huusivat ja juoksivat verissä päin. Rakennuksista oli irronnut parvekkeita. Pilvenpiirtäjien ikkunat särkyivät ja putosivat kaduille, kertoi yksi Reutersin haastattelema silminnäkijä.

Toisen silminnäkijän mukaan hän näki harmaata savua sataman lähellä, jonka jälkeen hän kuuli räjähdyksen. Sen jälkeen savu muuttui mustaksi ja liekkejä näkyi.

– Kaikki ikkunat keskustassa ovat rikki ja loukkaantuneita kulkee ympäriinsä. Se on täysi kaaos.

Kyproksella, noin 180 kilometrin päässä Libanonista, asukkaat ovat kertoneet kahdesta nopeasti toisiaan seuranneesta räjähdyksestä. Yksi pääkaupunki Nikosian asukas kertoi Reutersille talonsa tärisseen.

Yhdysvaltojen puolustusministeriö on kertonut seuraavansa tapahtumia. Israel puolestaan on sanonut, ettei sillä ole mitään tekemistä räjähdyksen kanssa.

Juttua päivitetty 21.35: juttua päivitetty kauttaaltaan

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »