torstai 24.9.2020 | 03:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Historiallinen musiikkiliike myytiin, Kaustisen surmapaikasta lisätietoa ja lampaiden karu kohtalo Hiekkasärkillä – Tässä uutiskooste luetuimmista jutuista Keskipohjanmaan verkossa

Su 9.8.2020 klo 15:00

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

"Onko tässä Heikki Silvennoisen kitarakotelo?". Historiallisen pietarsaarelaisen musiikkiliikkeen Musikcentralenin omaisuuden myynnistä kertova juttu oli luetuin juttu Keskipohjanmaan verkossa. Jäämistö myytiin huutokaupalla kolmelle kaverukselle, jotka myyvät omaisuutta eteenpäin.

Kaustisella on etsitty kesän ajan 16. kesäkuuta kadonneen Jami-Petteri Klemolan ruumista. Taposta epäiltynä ovat vangittuina vuosina 1990 ja 1993 syntyneet kaustislaiset veljekset. Poliisin arvion mukaan Klemola surmattiin yksityisasunnossa.

KPV:n uusi päävalmentaja Miika Juntunen.
Jukka Lehojärvi

Viikon puhutuimmat henkilöt ovat Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja jalkapalloseura KPV:n uusi valmentaja Miika Juntunen. Kaupunginjohtaja Stina Mattilan johtamistapaa koskeva kritiikki tuli yllätyksenä kaupunginvaltuustolle, ja kaupunginjohtaja antaa asiassa selvityksen maanantaina kaupunginhallitukselle.

Miika Juntusen valinta KPV:n valmentajaksi aiheutti myös kritiikkiä. Juntusta koskevat jutut löydät täältä.

Alavieskalaisen Lasse Heikkilän lampaat ovat olleet usenaa kesänä maisemanhoitotehtävissä Kalajoen Letolla. Tähän saakka ne ovat saaneet viettää kesää rauhassa.
Markku Jokela

Kalajoen Letolla paimentaneista lampaista on kuollut tai jouduttu lopettamaan yli 30 lammasta. Lampaat joutuivat ilmeisesti kahden suden hyökkäyksen kohteeksi. Eläkeläinen Timo Heikkilä suojeli yöllä susien kohteeksi joutunutta lammaslaumaa Kalajoella: "Ei niiden tarkoitus ollut syödä vaan leikkiä"

Haapajärvellä kauhisteltiin muinaismuistolain suojeleman 250-vuotiaan piiskamännyn kaatamista. Haapajärvellä rangaistiin aikoinaan käräjillä tuomitut kahden piiskamännyn välissä, ja männyissä oli vielä merkkejä kiinnityskohdista. Museoviraston mielestä mäntyä ei olisi saanut kaataa, mutta Haapajärven kaupungin mukaan siihen oli ELY-keskuksen lupa.

Lue myös:

Suomen kolmas munuaissiirto ystävysten kesken tehtiin kesäkuussa, kun nivalalainen Annika Pehkonen sai munuaisen lapsuudenystävältään Jenni Hannulalta: "Ajattele, pala sinusta on oikeasti minussa"

"Se oli aika jännittävää mun mielestä" Katso miten taitavasti kahdeksanvuotias Aapo Hannula ohjaa porsaat karsinoihin perheen sikalassa Ylivieskassa

Viranomaisyhteistyö sakkaa Kokkolassa – Huumerikollisuus on edelleen näkymätön maailma

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »