Kokkola-lehti

Kuntakentällä työtä ei tehdä yksin vaan yhdessä, painottavat kokkolalaisvaltuutetut  – "Jokaiselle puolueelle toivon onnea kuntavaalikevääseen 2021 ja otsarypytöntä kampanjointia", toteaa kansanedustaja Mauri Peltokangas (ps.)

Eduskuntavaaleissa ääniä rohmunnut kansanedustaja terävöitti kuntavaaleihin valmistautumisen Kokkolassa

Kuntavaalispekulaatiot alkavat kuumentua. Kaustislaisen kansanedustaja Mauri Peltokankaan keskiviikkoinen ilmoitus siitä, että hän tulee asettumaan ehdolle Kokkolassa terästi välittömästi keskustelua. Vuosi sitten raketin lailla rökälemäisellä äänivyöryllä eduskuntaan noussut Peltokangas keräsi Kokkolasta viime eduskuntavaaleissa äänisaldon 2 684.

Kokkolan suurimman valtuustoryhmän keskustan ryhmäpuheenjohtajaJohanna Paloranta on seurannut kuntavaalien ehdokaslistojen täyttymistä hyvillä mielin.

– Minulla on se käsitys, että hyvin on lähtenyt listat täyttymään. Peltokankaan ilmoitus herättää kiinnostusta ja positiivista pöhinää meidänkin listoilla. Ihmiset haluavat mukaan vaikuttamaan ja tuntevat mielenkiintoa yhteisiä asioita kohtaan, kertoo toista kautta valtuustossa istuva ryhmäpuheenjohtaja.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Talouden tasapainottaminen puhuttaa Palorannan mukaan edelleen ensi valtuustokaudella, hän toivoo valtuustoon henkilöitä joilla on visioita, rohkeutta ja kauaskantoisia ajatuksia.

Uskon kokkolalaisten tasa-arvoon ja humanistiseen ihmiskäsitykseen. Sakari Ruisaho (sd.) Kuntapoliitikko

– Toivon, että kuntapolitiikkaan mukaan lähtevillä on vastuunkantoa ja kykyä nähdä kauemmaksi. Ihan parhaimmillaan kuntapolitiikka on rakentavaa yhteistyötä tehdessä, sanoo Paloranta ja myöntää olevansa itsekin ehdokkaaksi lähdössä.

Pitkän linjan kuntapoliitikkoPekka Nurmi (kok.) arvioi Peltokankaan tulevan äänimäärän kuntavaaleissakin olevan ihan eri tuhatluvuilla, mitä muiden kokkolalaisehdokkaiden.

– Voisin veikata, että Mauri Peltokankaan tuleva äänisaalis on 2500–3000 äänen välissä. Mikäli näin on, niin sehän tietää vähintään valtuuston puheenjohtajan paikkaa, siitä ei ole kahta puhetta. Sen kyllä toivoisin, että hän kantaisi vastuunsa ihan eri tavalla, mitä Tuomo Puumala ja Jutta Urpilainen ja istuisi aloittaessaan valtuustokauden loppuun saakka. Ymmärrän kyllä, että eduskuntatyö ja valtuustotyö ovat hankalasti yhteen sovitettavia. Mutta äänimäärällä minkä Peltokangas tulee saamaan, on myös kannettava vastuu. Meillä on kovat ajat edessämme, tarvitsemme osaavia, ahkeria ja työtäpelkäämättömiä kuntapäättäjiä. Asialistoilla sosiaali- ja terveyspuolen asiat sekä kuntatalous, kyllä täällä työtä tekevälle riittää, pohtii Nurmi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Nykyisessä valtuustossa paikkajaot menevät siten, että keskustalla on 12 paikkaa, sosiaalidemokraateilla 8, kristillisdemokraateilla, kokoomuksella ja Suomen ruotsalaisella kansanpuolueella on viisi paikkaa, vasemmistolla ja perussuomalaisilla kolme sekä vihreillä kaksi paikkaa.

Mikäli Mauri Peltokankaan aikaan saama äänestysinto toistuisi kuntavaaleissa, laittaisi se koko valtuuston paikkajaon uusiksi.

– Jos perussuomalaisilla on murskavaalit, niin sehän saattaisi tarkoittaa heille myös kaupunginhallituksen puheenjohtajuutta, nousisiko siihen Timo Sillanpää? Yksikään puolue ei tee tätä yksin, mutta yhdessä voidaan tehdä työtä, joka tuottaa tulosta. Tulevalle valtuustokaudelle riittää ihan varmasti todella isoja asioita päätettäväksi, toteaa Pekka Nurmi.

Pekka Nurmi ei ole lyönyt lukkoon sitä lähteekö hän ehdokkaaksi vai ei.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Jos mukaan lähden, lähden sitoutumattomana. En minkään puolueen jäsenenä.

Nurmen kanssa yhtä varauksetta ei kansanedustaja Peltokankaan läpimenoon kuntakentällä usko kokkolalaisvaltuutettu, sosiaalidemokraattien ryhmäpuheenjohtajaSakari Ruisaho (sd.)

– Uskon kokkolalaisten tasa-arvoon ja humanistiseen ihmiskäsitykseen. En usko, että täällä halutaan valita päättäville paikoille henkilöitä, jotka perustavat sanomansa ihmisiä erottelevaan ja silkkaan haukkumiseen tai raflaaviin otsikoihin. Tarvitaan näkemystä ja päätöksentekoa talouden sekä sosiaali- ja terveyspalveluiden hoitamiseen, ei ihmisten haukkumista.

Sakari Ruisaho on itse istunut jo useita valtuustokausia Kokkolassa, hän on itse lähdössä ensi keväänä kuntavaaleihin ehdokkaaksi.

– Korona sekä kesä ovat viivästyttäneet kuntavaalirekrytointia, mutta se varmasti saadaan kohta puoliin täyteen vauhtiin. Uskon myös, että lopputuloksena meillä on täysi lista hyviä ehdokkaita, hän sanoo.

Lisätty 14.8. klo 17.51 tieto, että myös RKP:llä on Kokkolan valtuustossa viisi paikkaa.

Lue täältä lisää aiheesta kirjoitettua:

Perussuomalaisten Mauri Peltokangas asettuu kuntavaaliehdokkaaksi Kokkolassa – Kokkolanseudun perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Sillanpää: "Maurin kautta lähdemme hakemaan lisäpaikkoja valtuustoon"

Korona vaalien kiusana – Ehdokashankinta ja vaalityö ensi kevään kuntavaaleihin katkesivat kuin seinään maaliskuussa

Fakta

Kuntavaalit 2021

Vaalipäivä 18.4.

Ennakkoäänestys 7.–13.4.

Äänioikeus määräytyy 26.2.

Ehdokaslistat viimeistään 9.3.

Ehdokkaan kotikunta päivittyy 17.3.

Valtuustokausi alkaa 1.6.

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä