sunnuntai 27.9.2020 | 00:07
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nivalan kolmen auton kolarissa kolme henkilöä saanut vakavia vammoja, yhdelle lieviä vammoja – Kuljettajat jäivät kolarissa puristuksiin autoihinsa

Anu Jylhä
To 13.8.2020 klo 17:40 | päivitetty to 20:50

Olet lukenut 1/3 ilmaista artikkelia.

Nivalassa tapahtui kolmen ajoneuvon kolari Kokkolantiellä torstaina iltapäivällä noin kello viiden aikaan. Ajoneuvoissa oli yhteensä neljä ihmistä, jotka saivat eriasteisia vammoja.

Onnettomuudessa kaksi autoa ajoi nokkakolarin, molemmissa autoissa oli ainoastaan kuljettaja. Kokkolan suunnasta tullut henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi Nivalasta tulleeseen autoon.

Kuljettajat jäivät kolarissa puristuksiiin autoihinsa, joista pelastuslaitos irrotti heidät. Molemmat kuljettajat saivat vakavia vammoja. Myös nokkakolarissa olleet autot vaurioituivat pahoin.

Kolmas auto oli ajanut toisen nokkakolarissa olleen auton takana. Kuljettaja oli väistänyt kolaria ja ajanut katuvalaisimeen, jonka seurauksena valaisinpylväs oli mennyt poikki. Autossa oli kaksi matkustajaa. Toinen heistä sai vakavampia vammoja. Toinen selvisi lievemmillä seurauksilla.

Vakavimmin loukkaantunut kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan ja lievemmin loukkaantuneet Keski-Pohjanmaan Keskussairaalaan ja Oulaskaankaan aluesairaalaan.

Tarkka tapahtumapaikka on aivan Nivalan jätevedenpuhdistamon lähellä. Vielä kello seitsemän jälkeen toinen ajokaista oli suljettuna raivaustöiden vuoksi, mutta liikenne saatiin kulkemaan normaalisti ennen kello kahdeksaa.

Kohteeseen hälytettiin kolme pelastusyksikköä, päivystävä palomestari, neljä ensihoitoyksikköä, ensihoidon kenttäjohtaja sekä poliisi.

Poliisi tutkii syytä, miksi toinen auto ajautui vastakkaiselle kaistalle.

Päivitetty tilanteen olevan ohi klo 19.30.

Tietoja päivitetty vielä Jokilaaksojen pelastuslaitoksen tiedotteella klo 20.50.

#
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »