Paikallisuutiset

Ylivieskan miniä voittoon – Annika Saarikko keskustan johtoon:  ylivieskalaisvaltuutettu Kaisa Haapakoski: "Erkki Papunen ja Annika Saarikko ovat mukavia ihmisiä"

Keskustan vastavalittu puheenjohtaja Annika Saarikko käy perheineen usein Kalajokilaaksossa

– Erkki Papunen ja hänen vaimonsa Annika Saarikko ovat mukavia ihmisiä.

Näin kommentoi Ylivieskasta lähtöisin olevaa Erkki Papusta ja hänen vaimoaan Annika Saarikkoa kokenut keskustavaikuttajaKaisaHaapakoski Ylivieskasta.

Annika Saarikko valittiin keskustan puoluekokouksessa lauantaina puolueen uudeksi puheenjohtajaksi.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Haapakoski oli valitsemassa uutta puoluejohtajaa Oulussa Pohjois-Pohjanmaan keskustaväen joukossa. Keskustan puoluekokous pidettiin perjantaina ja lauantaina hajautetusti, kukin piiri fyysisesti omissa porukoissaan.

Keskustan johtajavalinta on vasta alkusoittoa Annika Saarikon työlle. Puoluekokousedustaja Kaisa Haapakoski, Ylivieska

Keski-Pohjanmaan keskustapäättäjät olivat koolla Kaustisella kansantaiteenkeskuksessa.

Haapakoski tutustui nykyään valtiovarainministeriössä työskentelevään Erkki Papuseen hänen tultuaan Ylivieskan kaupunginvaltuustoon heti ylioppilasvuotensa syksyllä.

– Nuori mukava mies. Istuin valtuustossa kymmenisen vuotta samaan aikaan, osan ajasta jopa hänen vierustoverinaan. Siksi on ollut mielenkiintoista seurata hänen ja Annika Saarikon elämänvaiheita, vaikka he eivät täällä päin asukaan. Toivottavasti Annika nyt jaksaa tehdä vaativaa työtään pienten lasten äitinä. Muistan omakohtaisesti nuo ajat, eikä työn ja perheen yhteensovittaminen ole aina helppoa. Kaikkea hyvää heille, Kaisa Haapakoski kannustaa ja toteaa tavanneensa vaalitulosta vielä jännittäneen Erkki Papusen Oulun kokouspaikan käytävällä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

Keskipohjalaiset äänestivät Kaustisen kansantaiteenkeskuksessa.
Keskipohjalaiset äänestivät Kaustisen kansantaiteenkeskuksessa. Kuva: Clas-Olav Slotte

Keskustan johtajavalinta on Haapakosken mukaan vasta alkusoittoa Annika Saarikon työlle.

– Nythän työ tavallaan vasta alkaa.

Saarikon ja keskustan pitää Haapakosken mukaan puolustaa maaseutua ja vastustaa keskittämistä.

– Palvelut on säilytettävä maaseudulla ja maaseutumaisissa oloissa. Meillä Ylivieskassa ja Oulaisissa otettiin hyvin raskaasti Oulaskankaan synnytystoiminnan ja Visalan sairaalan lakkauttamiset. Ne olivat meille raskaita päätöksiä, ja keskustan olisi pitänyt voida estää ne. Tämäntyyliset päätökset ovat poliittisia ja eduskunnan käsissä.

MAINOS - juttu jatkuu mainoksen jälkeen

MAINOS - mainos päättyy

– Nyt suunnan on muututtava. Keskustan kenttä edellyttää, että puolueen johto ja kansanedustajat puolustavat kannattajiaan ja maaseudun ihmisiä, kahdeksan kautta kaupunginvaltuutettuna toiminut Kaisa Haapakoski muistuttaa.

.lemonwhale-embed-container { position: relative; padding-bottom: 56.25%; height: 0; overflow: hidden; max-width:100%; width:100% } .lemonwhale-embed-container iframe { position: absolute; top: 0; left:0; width: 100%; height: 100%; }

Annika Saarikko valittiin keskustan puoluekokouksessa lauantaina puolueen uudeksi puheenjohtajaksi. Ero toiseksi tulleeseen nykyiseen puheenjohtajaan Katri Kulmuniin oli lopulta varsin selvä.

Keskustan puoluekokous pidettiin hajautetusti eri puolilla maata. Keskipohjalaiset kokoustivat Kaustisella ja kymmenkunta heistäkin Oulussa.

– Olimme jo varanneet hotellihuoneet emmekä saaneet niitä peruttua, Ouluun kokoukseen matkustanutTapani Hankaniemi Kälviältä kertoo.

Hänen mukaansa valinta meni nappiin ja nyt hän uskoo, että Saarikon johdolla kannatus lähtee uudelleen nousuun.

– Meillä on hyvät ministerit. Heidän johdollaan saadaan syksyllä hyviä päätöksiä eduskunnassa. Nämä valinnat olivat puolueelle eräänlainen herätys. Parempaan pitää pystyä, Hankaniemi mietiskeli.

Kaustisella tunnelmat olivat niin ikään korkealla tuloksen ratkettua. PuheenjohtajaTimo Pärkkä keskustan Keski-Pohjanmaan piiristä kertoo, että Saarikon valinta oli odotettu, mutta äänestystulos ei ollut ennakoidun tiukka.

– Odottelimme vähän toista kierrosta, jota ei kuitenkaan tullut. Pärkkä miettii.

Puheenjohtajan mukaan keskusta on syytä ennen kuntavaaleja keskittyä omaan järjestötyöhön. Pyytää vaaleihin hyviä ehdokkaita ja laatia hyviä paikallisia ohjelmia.

– Ihmisten arjen parantaminen kyllä palkitaan, Pärkkä miettii.

Paikan päällä tilannetta seurasi ja äänesti Kokkolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Reino Herlevi.

– Oli mielenkiintoinen keskustelu ja oli mielenkiintoinen puheenjohtajavaali, Herlevi miettii ja eikä vieläkään vahvista, lähteekö itse enää ehdolle tulevissa kuntavaaleissa.

Päätoimittajan kommentti: Keskusta ei kaipaa pulinoita, mutta niitäkin saattaa olla tulossa – Keskusta sai puheenjohtajan, jonka miehen juuret ovat Ylivieskassa

Tällainen on keskustan uusi puheenjohtaja Annika Saarikko – Kestosuosikki vihdoin puikkoihin, aika on nyt

Saarikko puheenjohtajaksi

Annika Saarikko valittiin lauantaina keskustan puheenjohtajaksi

Nykyinen puheenjohtaja Katri Kulmuni ei halunnut varapuheenjohtajaksi

Johtajavaalissa oli ehdolla viisi henkilöä

Saarikko toimii hallituksessa tiede- ja kulttuuriministerinä

Hän on naimisissa ylivieskalaislähtöisen Erkki Papusen kanssa

Papunen toimi valtuustossa 10 vuotta SDP:n edustajana

Pariskunnalla on kaksi pientä lasta

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä